Love & Sex

Mitovi i zablude o seksu u braku: Nije baš sve kako kažu…

Da li su istinite priče koje često slušamo?

Mit br. 1: Prvu bračnu noć svi se ludo seksaju

Nakon svega, teško da je ikome do seksa. Poslije vjenčanja i svadbene večere, većina je i umorna i pripita. A da ne govorimo i da su iscrpljeni vodeći računa da se njihovi prijatelji i porodica dobro provedu.

Nije to sada baš čest slučaj kao nekada, ali ima onih koji čekaju vjenčanje kako bi iskusili prvo vođenje ljubavi. E, to je tek raspad sistema… Možda ne bi bilo loše da na isti način na koji pričate o torti, pozivnicama… popričate i o očekivanjima u prvoj bračnoj noći. Donesite zajedničku odluku da ne pijete previše i dogovorite se kako ranije da pobjegnete sa zabave u sobu u razumno vrijeme.

Mit br. 2: Kada ste u braku, želja umire

Možda nećete svaki dan kidati garderobu jedno s drugog, ali to ne znači da će seks biti imalo lošiji. Postoji mnogo načina da se probudi strast u životu u godinama koje dolaze: nosite seksi odjeću, flertujte, izlazite zajedno, zavodite jedno drugo.

Jedna od najboljih strategija za osvježavanje odnosa je zajedno probati nove aktivnosti. Izaberite adrenalinske sportove jer ne samo da stimulišu tijelo, već poboljšavaju vašu seksualnu vezu.

Čak ima jedan zanimljiv savjet seksologa – svakih nekoliko mjeseci uradite ovu vježbu: sjedite u njegovo krilo (obučena ili gola), okrenuti prema njemu licem i obmotajte noge oko njegovog struka. Zatvorite oči, prislonite čelo uz njegovo i dišite zajedno u istom ritmu dva minuta. Sinhronizovano udisanje i izdisanje stvara jaku seksualnu energiju između dvoje ljudi. Zašto ne probati?

Mit br. 3: Što ste stariji i krupniji, to ćete njemu biti manje privlačne

Vaš partner vas prilikom seksa ne zamišlja 10 kila lakšom ili ne bilježi vaše mane, već uživa u vama kakvi jeste u tom trenutku. Ostavite po strani svoju nesigurnost i obratite više pažnje na ono što uzbuđuje vas i vašeg partnera.

Muškarci jesu vizuelni tipovi, ali im je važnije da primijete samopouzdanje, ono je to što ih najviše privlači. Ako vam manjka samopouzdanja, krajnje je vrijeme da počnete da vježbate. Ne samo da ćete biti u dobroj formi, već će i mozak početi da oslobađa endorfin koji poboljšava raspoloženje i opušta.

Mit br. 4 U porodični život prepun obaveza teško je uklopiti seks

Da bi vaša veza ostala jaka, seks svakako morate da uklopite u svoj brak. Nije brak samo pisanje domaćih zadataka i razvoženje djece na različite aktivnosti. Važno je pronaći vrijeme čak i kada ste zatrpani obavezama, jer je seks prirodan način smanjenja napetosti i stresa.

Teško ćete biti raspoložene poslije napornog dana na poslu, ali možda je vođenje ljubavi ujutro, kad ste odmorni i svježi, a nivo testosterona najviši, najbolje rješenje. Podesite alarm 15 minuta ranije, pa će vam dan početi pozitivno.

Ako vam se luda jutra čine nerealna, ne gubite veče ispred televizora. Svakako ga ne unosite u spavaću sobu. Istraživanje italijanskih naučnika pokazalo je da parovi koji gledaju televiziju u krevetu dva puta rjeđe imaju seksualne odnose.

Mit br. 5: Još razmišljate o bivšem

Svjesno ili nesvjesno ga upoređujete s bivšom ljubavi. Dobro razmislite zašto vam se to događa. Možda samo zato što je nedostupan, pa time možda i poželjniji. Vjerovatno mislite samo na pozitivne aspekte odnosa s bivšim i zaboravljate razloge zašto je veza propala.

Ako je vaš trenutni odnos pun povjerenja, druženja i naklonosti, bićete srećni i zadovoljni u godinama koje dolaze.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
●●●
Gost
●●●

Kad nadjete nekoga ko ne prica sve svojima i ne dozvoljava da se iko mijesa u vezu onda ste uspjeli kad sve u svemu sami i sve sami resavate(pored ljubavi i postovanja najvaznija stvar). Sto se tice vjencanja i rodbine iz prethodnog komentara kriv je samo muskarac koji od pocetka je pustio sitnice pa posle vece stvari od njene porodice,tesko… Više »

djuradj
Gost
djuradj

…ako ti kaze da svi ocekuju da se vjencate, to je kraj prije kraja…

.primorac.
Gost
.primorac.

savjet, ne vjencajte se… onog trenutka kada potpisete taj papir postajete “to” … i vlasnistvo… i cijela njena porodica ti se naj*** majke. Ako te voli, papir joj ne treba.

Mićaš
Gost
Mićaš

U potpunosti se slazen sa primorcem…

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Zato što isto “razmišljate”.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Žao mi je što imaš grdno iskustvo. Ali kriv si što si njenoj familiji dozvolio da te jaše. Savjet: Neka ti bar stave udoban samar. A ovo što kažeš ako te voli papir joj ne treba je istina ali ako ti voliš nju neće ti smetat da onda ona đeci da svoje prezime?! Ili bi ti to već bio problem?

Send this to a friend