Love & Sex

Nema sreće u vezi ako ne osjećaš sreću unutar sebe

Svi se pitaju zašto je tako teško održavati vezu i vatru živom, ali niko se ne trudi stati na trenutak i stvarno razmisliti o tome. To je zaista jednostavno.

Želiš li znati zašto većina odnosa nema srećan kraj?

Zato što očekujemo od naših partnera, da nas usreće. Da, tako je.

Osjećamo se jadno i nesigurno, kada smo sami. Nezadovoljni smo svojim životima i ulazimo u odnose misleći, da će ta druga osoba na kraju dodati stvarnu vrijednost našem životu. Lažemo sami sebe, da ćemo ako budemo voljeni od strane nekoga, doživjeti sreću koju očajnički trebamo.

I negdje u dubini, shvatamo istinu.

Sreća je nešto, što se može naći samo u nama.

Možeš imati najljubazniju i najnevjerovarniju osobu za partnera/partnerku, ali ako nisi zadovoljan/zadovoljna sa sobom, nikada nećeš biti zadovoljan/zadovoljna partnerom.

Nije njihova krivica, što mrziš sebe. Nije njihova greška što nisi zadovoljan/zadovoljna svojim životom i što se osjećaš izgubljeno i zbunjeno. To je na nama samima. Sami smo odgovorni za tok našeg života.

Tvoj partner ne bi trebao da te popravi. Ti si ta sosoba koja mora to učiniti i pronaći način da voliš sebe.

Pronalaženje mira i sreće u sebi je jedna od najvažnijih stvari, koju ćeš ikada morati da uradiš u svom životu. Taj čitav proces trebao bi da bude solo putovanje. Jer je to jedini način, na koji ćeš naučiti da voliš sebe.

Biti sa pravom osobom, neće ti pomoći da voliš sebe, ako to nisi sam naučio/naučila. To neće smiriti tvoje nesigurnosti i tvoje strahove.

Ako ne osjećaš zadovoljstvo sa sobom, nećeš osjećati zadovoljstvo u vezi.

Primijetićeš da bez obzira, koliko pokušavaš da ignorišeš svoje probleme, biće trenutaka kada će se oni opet pojaviti. Uhvatićeš sebe kako reaguješ previše emotivno, ljubomorno i iracionalno. Pitaćeš se da li te tvoj partner stvarno voli. Paranoično reaguješ kada niste zajedno. Stvaraćeš nepotrebnu dramu i napetost.

Uhvatićeš sebe kako uništavaš svoju vezu.

Zato treba da obećaš sebi da ćeš početi bolje da se odnosiš prema sebi. Tvoje mentalno i emocionalno zdravlje je nešto na čemu samo ti možeš raditi. Voljeti sebe prije nego ljubiti bilo koga drugog je nešto, što moraš da naučiš prije nego što se zaljubiš.

Svi mi imamo svoj emotivni prtljag koji nosimo. Ali, iako će naši voljeni uvijek biti tu da nam pomognu u tome, mi smo jedini odgovorni za to.

Zato je tako važno voditi računa o svojim problemima, prije nego započneš vezu ili život sa drugom osobom. Na kraju krajeva, nije važno koliko puta ti tvoj partner kaže da te voli. Ako tvoja nesigurnost u tebi izazove sumnju, to je tvoj problem. Kada naučiš da prihvatiš i voliš sebe u potpunosti, lakše ćeš prihvatiti ljubav drugih.

Nikada to ne zaboravi. Voli sebe!

Send this to a friend