Love & Sex I dok telefonski flertujete vodite računa

Pazite kako pišete, pismenost je seksi

Pazite kako pišete, pismenost je seksi

U želji da se dopadnete osobi sa kojom ste tek počeli da flertujete, sigurno se trudite da svaku poruku završite bar znakom pitanja ili tačkom, čemu inače možda niste skloni. Dok poštovanje pravopisa tokom dopisivanja mnogi ocjenjuju kao značajan filter kroz koji propuštaju potencijalnog partnera, neke studije pokazuju da to i nije toliko dobro.

Ukoliko ste po tom pitanju uvijek besprekorni i vodite računa da svako slovo bude tačno ispisano, a svaka rečenica beskrajno smislena, gramatički pravilna i označena znacima interpunkcije, rizikujete da sagovornik pomisli da ste neprirodni i neiskreni. Do takvog zaključka je došao tim naučnika sa Univerziteta u Binghamtonu. Istraživači su sproveli studiju među studentima koji su čitali poruke na ekranu i papiru, a zatim donosili procjene o onima koji su ih napisali.

Ispostavilo se da su ljudi koji nisu koristili tačku i znak pitanja ocijenjeni kao iskreniji i spontaniji. Oni koji su upotrebljavali smajlije su takođe bolje prošli od onih čije su poruke izgledale kao pismeni sastav iz škole.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
..🤬..Ko Men Tarime
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
..🤬..
Gost
..🤬..

mrzim da pazim kako pišem

Ko Men Tar
Gost
Ko Men Tar

opet se vraćamo hieroglifima

ime
Gost
ime

Najpozeljniji su oni nepismeni koji ne misle svojom glavom od njih imas najvecu korist!

Send this to a friend