Love & Sex Nesvjesni izbor

Pet je razloga zbog kojih žene biraju dominantne muškarce

Dok čitamo i gledamo priče iz različitih krajeva svijeta o ženskom osnaživanju, postoje dame čiju pažnju i naklonost dobijaju dominantni partneri. To pokazuju i brojne studije koje dovode u vezu način vaspitanja i uvrežena mišljenja u društvu sa idejom o potčinjenom položaju. Uglavnom je riječ o nesvjesnim izborima, koji dovode do toga da su muškarci ti koji donose odluke u vezi ili braku.

1. Žene više privlače loši momci

Iako nam se čini da je u pitanju stereotip, riječ je o činjenici. Dominantni muškarci skloniji su porocima, kao što su pušenje ili alkohol, ali i impulsivnom reagovanju. Ovakvo ponašanje uzbuđuje žene, tako da postaju lake mete. Muškarci zadobijaju kontrolu, te ne čudi zašto žene naprosto lude za njima.

2. Fini muškarci su nekim damama manje zanimljivi

Žene uglavnom vole romantične šetnje i trenutke sa partnerom. Međutim,  dosta je onih koje vole one tipove koji će ih voditi u nepoznato i sa kojim će doživjeti lude trenutke.

3. Prednost muškarcima koji donose sve odluke u vezi

Postoje žene koje smatraju da će im život biti poput lagane vožnje ukoliko ne moraju da donose odluke u zajedničkom životu. Njihov izbor, stoga, prevagnjuje na stranu dominantnih muškaraca, koji preuzimaju stvari u svoje ruke. Vremenom se naviknu na ovakav tretman i postaju zavisne od partnera.

4. Snažan uticaj iz djetinjstva

Biti dominantan, ukoliko umijete da pronađete pravu mjeru, može biti poželjno. Međutim, ne i ako pređe u nasilno ponašanje. Moćni muškarci mogu biti zavodljivi i vrijedni pažnje, ali treba obratiti pažnju na to da li su odluke u vezi donijete pod prisilom. Ponekad muškarci tjeraju svoje partnerke da se ponašaju isključivo po njihovoj želji. To je znak da je potrebno potražiti stručnu ili drugu vrstu pomoći.

5. Agresija i zlostavljanje se miješaju sa dominacijom

Kada se malo bolje zamislimo, naši partnerski odnosi često su uslovljeni načinom vaspitanja. Možda je neko od roditelja ili oboje bilo dominantno, pa je to uticalo na izbor partnera. U tom slučaju, partner liči na roditelja, jer je to poznat obrazac. Vjerovatno dame nisu svjesne toga, ali očekuju ono na šta su navikle u svojoj porodici.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mark
Gost
Mark

Zene su uglavnom neodlucne,pa im treba neko da donosi odluke umjesto njih!

So & Tekila
Gost
So & Tekila

Kako smo mi jednostavni. Dovoljno je da nam se osmjehnu i volimo ih.

Charlie Sheen
Gost
Charlie Sheen

Žene vole—
lijepe, mišićave, bogate i opasne muškarce. Može da zaluta neki duhovit.
Sviđelo se to nekome ili ne.

HomoSapiens
Gost
HomoSapiens

Homosapiens je samo još jedna životinjska vrsta.
U međusobnim odnosima te vrste se ne dešava ništa što se ne dešava kod drugih vrsta.

Krksn
Gost
Krksn

Dominantan znači pametan, vrijedan, hrabar. A ne agresivni moron. Čisto da ne bude zabune

Send this to a friend