Love & Sex imamo loše vijesti za vas

Pokazatelji da vaš partner nije zaljubljen više u vas

Iako vam možda kaže da vas voli kada vi to njemu uputite, to nažalost ne znači da tako i misli i da se tako osjeća. Vrlo često žene u svojim ljubavnim ispovijestima otkriju da im je partner rekao da će ih “uvijek voljeti, ali da više nije zaljubljen u njih”. Premda zaluđenost nikada ne potraje više od nekoliko mjeseci, iskrena ljubav i zaljubljenost u dušu, karakter i tijelo partnera treba biti trajna.

Djela uglavnom govore više od riječi.

Stalno mu treba prostora

I dok se u početku vaše veze nije mogao maknuti od vas, sada neprestano ima izgovore zašto se ne može naći s vama, bio to posao, dogovor na koji je zaboravio, glavobolja i slično. A kada pak provede određeno vrijeme s vama, ponaša se kao da vam je učinio uslugu i da je sad “miran” neko vrijeme. Veza definitivno ne bi trebala tako funkcionisati jer nije riječ o poslu, već o intimnom međuljudskom odnosu.

Ne trudi se da pokaže da mu je stalo

Uprkos tome što mu dajete suptilne ili jasne znakove kako niste dugo dobile ružu ili omiljenu čokoladu, on se pravi kao da vas ne čuje i ništa ne preduzima, a kada mu zbog toga prigovorite, ponaša se agresivno i kao da ga smarate.

Govori o vašoj vezi na negativan način

Kada se muškarci, koji su inače uvijek tu kako bi riješili problem ili ga barem pokušali riješiti, ponašaju kao da više nema nade, onda znajte da je to crveno upozorenje. Ako se pred vama pita je li vaša veza uopšte vrijedna truda, savjetujemo vam da vi preduzmete prvi korak i prekinete nešto što će sigurno završiti loše po vas.

Ne zove vas i ne piše vam poruke

Nema više ni poruke za laku noć, ni za dobro jutro… Ne zanima ga kako vam je prošao neki važan sastanak ili dan generalno… Jednostavno je u potpunosti izgubio interes.

Intimnost se izgubila

Vaš ljubavni život ne postoji, držanje za ruke je postalo smiješno, a poljubac i zagrljaj dobijete s vremena na vrijeme – reda radi? Znate šta vam je činiti…

Plašite se da mu kažete kako se osjećate

Nešto vam je zasmetalo, ali vi se bojite reći jer znate da će burno reagovati? Time mučite samo sebe dok vas on vješto manipuliše. Recite sve što vam je na pameti, a ako mu je iole stalo – potrudiće se da to promijeni.

Send this to a friend