Love & Sex

Poznate ličnosti savjetuju kako da se ponašate nakon raskida

Poznate ličnosti nerijetko sa predstavnicima medija, ali i fanovima, dijele svoje ljubavne muke. Ponekad daju i savjet. Pročitajte neke zanimljive savjete koje su poznate pjevačice, pjevači i glumci, dali na temu “raskid” i ponašanje nakon njega.

Kejti Peri: Ne šalji poruke

Pjevačica kaže kako vježba samokontrolu i uvijek dobro promisli o tome hoće li poslati poruku ili ne.
“Često napišem poruku i odem da spavam bez da je pošaljem. Naveče znam biti jako emocionalna, a kad ujutro pogledam tu poruku uglavnom mi bude jako drago da je nisam poslala. Mogu preživjeti još jedan dan bez toga”, rekla je pop pjevačica.

Rijana: Promijeni perspektivu

U poruci na Tviteru koju je poslala jednom obožavatelju pjevačica je napisala kako treba stvari gledati s druge strane.
“Samo vjeruj da je slomljeno srce poklon koji si dobio. Plači ako moraš, ali to neće trajati zauvijek. Pronaći ćeš ljubav ponovno i biće još ljepše nego prije. U međuvremenu, uživaj u sebi”, napisala je Riri utučenom fanu.

Tejlor Svift: Blokiraj i ignoriši

“Jako je teško pričati o nekome u prošlom vremenu kad je on bio tvoja sadašnjost i budućnost. Ali, razmisli o svemu što je on rekao, shvatićeš da je vrijeme da iskoristiš opciju blokiranja kontakta u telefonu. Ako se krećete u istim krugovima, nemoj mu dati priliku da te povrijedi. Nema ničeg lošeg u tome da izbjegavaš ljude koji su te povrijedili. Zaštiti sebe”, napisala je Tejlor u poruci upućenoj obožavateljki na Instagramu. Pop, a nekadašnja kantri pjevačica, mnogo je zaradila na raskidima. Svoje velike hitove uglavnom je posvetila propalim vezama.

Džastin Biber: Fokusiraj se na sebe

Mladi pjevač imao je dugu vezu sa koleginicom Selenom Gomez kad su oboje bili jedva punoljetni.Već tad su živjeli skupa, a sad kaže da je to vjerovatno bila greška jer su bili nezreli. Sad su opet zajedno, ali malo su pametniji.

“Bili smo tako uživljeni jedno u drugo da smo se izgubili. Ništa i nitko drugi nije bio važan. A kad se toliko oslanjaš na drugu osobu, ona će te razočarati, to je neizbježno. Ubrzo više nemaš svog identiteta, a to je jako loše”, kaže Džastin.

Dženifer Aniston: Ne srami se osjećanja

Glumica kaže da joj nije baš ugodno što cijeli svijet prati njen ljubavni život, ali ima načina kako da preboli prekid.
“Postoji puno stadija tuge. Jako je tužno kad se nešto završi. To te potpuno rasturi i odjednom imaš puno komplikovanih osjećanja. Kad pokušaš izbjeći bol, stvaraš još veću. Ljudsko sam biće, imam osjećanja”, kaže Džen.

Selena Gomez: Osloni se na prijatelje

Ona i Tejlor Svift bliske su drugarice, pa su jedna drugoj pomagale kada su imale ljubavnih muka.

“Pravile smo plejliste, i to uglavnom s muzikom koja osnažuje cure. Obavezno se tu našlo ‘Since U Been Gone’ i ‘Walk Away’ Keli Klarkson, ‘Battler’ Kolbi Kalijat, ‘Hot’n’Cold’ Kejti Peri… Zajedno smo pjevale i plesale”, otkrila je Selena.

Robert Patinson: Smiri se

Mladi glumac dao je vrlo jednostavan savjet svima nakon što je prebolio prekid s koleginicom Kristen Stjuart.
“Sranja se događaju. Mladi smo, to je potpuno normalno. I iskreno, koga briga?”, zaključio je Robert.

Send this to a friend