Love & Sex Zajednički život je veliki korak

Šta možete da očekujete kada počnete da živite zajedno

Bez obzira na to koliko dugo ste u vezi do trenutka kada počnete da živite zajedno, to je velika promjena. Nije isto viđati se sa nekim svakodnevno i bukvalno živjeti sa njim. I koliko god da se volite, potrebno vam je malo vremena da se prilagodite – ovih nekoliko stvari koje možete da očekujete od zajedničkog života će vam možda pomoći u tome.

Shvatićete koliko je partner zaista uredan

To što se tušira svakodnevno i lijepo miriše kada se vidite, ne znači da je uredan/na i kod kuće. Kad počnete da živite zajedno, utvrdićete i koliko je partner zaista uredan – da li redovno mijenja veš, da li posprema za sobom, da li prljave čarabe ubacuje u korpu za veš ili ih ostavlja nasred sobe…

Otkrićete njegove/njene male, “čudne” navike

Recimo, otkrićete da vaš partner voli da odvrne muziku dok pere sudove ili da ima neku drugu “čudnu” naviku. I nema u tome baš ništa loše, naprotiv, mnoge od tih navika će vam biti i simpatične (neke će vas vjerovatno i izluđivati), ali je činjenica da takve stvari ranije niste znali o svom partneru.

Ponekad ćete se svađati zbog novca

Kako vas dvoje odlučite da raspolažete novcem je isključivo vaša stvar. Ali, u većini veza u nekom trenutku dođe do rasprave oko novca – jedno od partnera se žali zbog toga što onaj drugi troši previše novca na bespotrebne stvari, na primjer.

Da biste to spriječili, prosto se unaprijed dogovorite ko šta plaća i kako raspolažete novcem.

Moraćete da odustanete od nekih stvari

Kako god da se dogovorite da podijelite kućne poslove, jedno od vas dvoje će se vjerovatno žaliti da radi više od onog drugog i da to nije fer. Istraživanja su pokazala da se skoro polovina parova koji žive zajedno u nekom trenutku posvađaju oko toga.

Potrudite se da se dogovarate o svemu, umjesto da samo prebacujete jedno drugom jer time se ništa ne rješava.

Više ćete cijeniti vrijeme za sebe

Volite partnera, uživanje u njegovom društvu i vaš zajednički život je sjajan. Ali, s obzirom na to da ste sada stalno zajedno jer – živite zajedno – vjerovatno ćete više cijeniti privatnost, tj. vrijeme koje odvajate samo za sebe.

Napravite vremena za sebe, održavajte prijateljstva i interesovanja izvan veze (hobije i slično) jer će to pomoći i da budete zadovoljniji vezom.

Razgovarajte o svemu i trudite se da pravite kompromise i videćete koliko život udvoje može da bude lijep!

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Alo
Gost
Alo

zenim se pravi, bosanac to sam jaaa

...
Gost
...

Zatvor.

awetinja
Gost
awetinja

Očekujem redovan sex, inače nema smisla

Ime
Gost
Ime

Inicijalno da. No kako vrijeme prolazi, sve manje i manje, a i to malo sve više bude otršanje. Na koncu dodješ da ga ima manje no kad si bio slobodan.
Ovo posebno kad ostvare što su planirale, dijete, gnijezdo i te stvari.

Ddjdi
Gost
Ddjdi

Zamka!

Send this to a friend