Love & Sex

Suptilni znaci koji govore da ste u toksičnoj vezi

Suptilni znaci koji govore da ste u toksičnoj vezi

Kada ste se tek upoznali, stvari su bile savršene – on vam je kupovao cvijeće i bombonjere, gledao filmove i serije u kojima uživate, pridržavao vam vrata i sve ostalo.

Ali sada, kada ste u vezi već neko vrijeme, niste sigurni da li su povremeni problem sa kojima se susrećete samo normalna stvar ili nešto sasvim drugačije. Otkrivamo vam šest znakova koji vam mogu pomoći da otkrijete da li ste u toksičnoj vezi.

Dajete mnogo više nego što dobijate

Ovdje ne govorimo o materijalnim stvarima i velikim gestovima, već o pažljivim sitnicama. Na primjer, da li vam partner masira leđa, a da ga ne ubjeđujete pola sata u to, da li je eto tek tako kupio vaš omiljeni sladoled u prodavnici ili vam poslao smiješni meme u kom ćete uživati? Ako samo vi dajete sve od sebe kako biste obradovali svog partnera, ali vam on nikada ne uzvraća taj gest, vjerovatno bi trebalo da se zapitate da li je ta veza dobra za vas.

Anksiozni ste kada niste zajedno

Kada ste proveli nekoliko sati bez svog partnera, provjeravate svoj telefon, neodlučni ste i brinete da li je sve u redu. I dok ste možda u početku mislili da je to razlog zbog kog treba što više da budete zajedno, to vjerovatno sada nije slučaj. Ako se konstantno preispitujete, vaš partner kontroliše svoj život i odluke koje donosite na toksičan način.

Svađate se oko iste stvari svake nedjelje

On nikada ne iznosi smeće. Vi ste preumorni da izađete poslije posla. Šta god da je tema vaših rasprava, većina parova ima nekoliko cikličnih svađa koje se povremeno pojavljuju. Ali, ako se svađate samo da biste se svađali, bez komuniciranja na temu problema sa željom da ih riješite, vaša veza definitivno hoda po granici toksičnosti.

Vodite računa u rezultatu

To je fenomen koji zapravo predstavlja situaciju u kojoj vas osoba sa kojom ste u vezi i dalje krivi za greške koje ste napravili u prošlosti. Ako ste razriješili neki problem, veoma je toksično iskopavati tu istu raspravu iznova i iznova, sa namjerom “pobjede”.

Ne osjećate se kao da ste svoji

U zdravoj vezi, sve vaše najbolje osobine će isplivati na površinu. Kada vi i vaš partner izađete u grad, trebalo bi da se osjećate puno samopouzdanja, predivno i bezbrižno, a ne ljubomorno, nesigurno ili ignorisano. Ako se osjećate lošije otkako ste u vezi, vjerovatno bi trebalo da se zamislite.

U potpunosti se obuzeti vezom

Svaki dio vašeg života fokusiran je na vašeg partnera. Konstantno razmišljate o njemu i sve što radite bi trebalo da ga učini srećnim. Ta osjećanja se lako mogu pomiješati sa ljubavlju, ali to takođe može biti znak toksične veze. Ne smijete dozvoliti vezi da kontroliše svaki aspekt vašeg života. Ako se izolujete od porodice i prijatelja zbog svog partnera, to je glavni znak upozorenja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gvido
Gost
Gvido

Imao sam iskustvo i sa ovakvom ženom. Fala Bogu, vještica je sjela na metlu i odletjela iz mog života

Gvidova zena
Gost
Gvidova zena

E svaka joj cast te je odletjela od seljobercine kao sto si ti
Tvoja vestica

Gvidov brat
Gost
Gvidov brat

A nemojte se svadjati

Send this to a friend