Love & Sex Ipak treba biti oprezan

Zašto ne treba često da govorite partneru Volim te

Nema ništa pogrešno u izražavanju emocija, ali eksperti upozoravaju da ipak treba biti oprezan.

Stručnjaci za govor tijela i društveno ponašanje otkrili su da kada upotrebljavamo riječi “Volim te” suviše često izlažemo i sebe i naš odnos riziku.

“Mislim da ljudi prečesto koriste riječi ‘Volim te’. To je postalo skoro pa uzrečica koja se olako izgovara, što je i donekle u redu. Ta izjava čini da se cio svijet osjeća divno, ali može da vas dovede u neku hladnu situaciju sa osobom u koju ste stvarno zaljubljeni. Često ste bili u vezama u kojima ste govorili partnerima da ih volite i sada ne znate da li je to što osjećate ljubav ili ne”, rekla je Džudi Džejms ekspert za govor tijela.

Nije samo riječ “ljubav” u prevelikoj upotrebi. Postoje i neki drugi izrazi koji takođe mogu da budu škakljivi. To je problem kod emocija i njihove pretjerane ekspresije i pokazivanja. Do zasićenja ovih emocija i pretjerane upotrebe riječi doveli su i mnogi rijaliti programi u kojima se učesnici zaljubljuju jedni u druge u roku od dan ili dva, pa izjave ljubavi više nemaju onu staru snagu i draž, prenosi Dejli Star.

“Riječi i govor tijela izražavaju emociju prije nego je onaj ko je pokazuje i zaista i osjeti, a tada stvari počinju da idu nizbrdo”, dodala je ona.

Send this to a friend