Muzika film i TV

Ako je volja javnosti da se koncert Željka Samardžića održi, onda će biti tako

Foto: LinkedIn/Pixsell/ATA Images/Antonio Ahel

Direktor Park-šume Marjan, Marko Pejnović, tvrdi da nije zabranio održavanje koncerta Željka Samardžića u Splitu te dodao da će tu odluku proslijediti Vijeću za kulturu Grada Splita, prenosi Klix.

Na pitanje novinara je li najprije zabranio koncert zato što je problem u vrsti muzike koju Samardžić pjeva, odgovorio je:

“Nipošto. Pitao sam je li Samardžić već nastupao na Sustipanu, rekli su mi da nije. Zato nisam dao saglasnost. No, držim da nije moje da donosim odluku o tome. Već u ponedjeljak obratiću se Vijeću za kulturu Grada Splita pa neka oni odluče o tom koncertu. Nema ništa sporno, ako je volja javnosti da se koncert održi, onda će biti tako”, rekao je.

Podsjećamo, on je ranije za Slobodnu Dalmaciju rekao da je tačna informacija da je on donio odluku i da ima to pravo.

“Muzika Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu”, dodao je. Novinari Slobodne Dalmacije objavili su detalje njihove komunikacije s njim.

“Zašto je direktor Park-šume Marjan Marko Pejnović u istom danu radikalno promijenio mišljenje zna samo on. Je li prije donošenja sporne odluke uopšte bio upućen u lik i djelo Željka Samardžića, je li najkompetentnija osoba za donošenje takovih odluka, je li se sa nekim konsultovano prije nego je odrješito rekao ‘ne’, i na kraju, mijenja li mišljenje iz neznanja ili u strahu za vlastitu stolicu, možemo samo nagađati”, naveli su.

Send this to a friend