Muzika film i TV serija Lovci

Al Paćino prvi put u televizijskoj seriji

Prvi put u svojoj više od pet decenija dugoj glumačkoj karijeri slavni američki glumac Al Paćino okušao se u TV seriji.

Radnja serije ‘Hunters’ smještena je u Njujork 1977. Priča prati Mejera Ofermana (Al Paćino), vođu grupe lovaca na naciste koji je preživio holokaust. On otkriva da u SAD u tajnosti žive stotine visokih nacističkih oficira koji planiraju da uspostave Četvrti Rajh. Zadatak ‘lovaca’ je da ih ‘izvuku’ iz njihovih skloništa i privedu pravdi.

Serija je nadahnuta istinitom pričom i posvećena je pokojnoj baki tvorca serije Dejvida Vajla, koja je preživjela holokaust.

“Nikada do sada nisam snimao seriju od deset epizoda. Dakle, to je nešto poput dvanaestosatnog filma”, rekao je za Rojters Paćino, koji u aprilu navršava 80 godina.

“Usput, ovo je luda priča… Ludi horor, stvarno zastrašujuća… Jednako teška i puna dubokih emocija”, rekao je Paćino, koji je na ovogodišnjoj dodjeli Oskara nominovan za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu “Irac”.

Reditelj serije Dejvid Vajl želio je ispriča priču svoje bake, njeno iskustvo iz rata o kojima mu je govorila dok je bio dijete.

“Ovo je svojevrsno ‘ljubavno pismo’ mojoj baki”, kazao je.

“Želio sam da prenesem njenu priču sljedećoj generaciji i podučim ljude o holokaustu kako bismo spriječili da se tako nešto ikada više ponovi”.

Send this to a friend