Muzika film i TV

Amerikanci snimaju film trgovini organa na Kosovu

Po romanu “Srpsko srce Johanovo” Veselina Dželetovića, narednih mjeseci i u američkoj produkciji biće snimljen film o trgovini organima na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine, prenosi Kurir.

Djelo “Srpsko srce Johanovo” govori o tome kako su zlikovci iskopali srce Srbinu Jovanu u Velikoj Hoči i odnijeli ga u Njemačku, gdje ga je bogati Njemac Johan Vagner kupio. Poslije uspješne transplantacije, Vagner počinje da sanja nepoznate predjele, pravoslavnu crkvu, seosku kuću i pred njom plavookog dječaka. Vremenom snovi se pretvaraju u košmar ratnih slika i Johan, njihovim tragom dolazi na Kosovo, odlučan da otkrije identitet donora. Na kraju, on prelazi u pravoslavlje i usvaja dječaka Milana, koji po smrti majke ostaje sam.

“Duša napušta tijelo onda kada srce prestane da radi, a duša Jovanova je u Johanovom tijelu. Angažovali smo jednog američkog scenaristu i u pregovorima smo sa jednim poznatim američkim glumcem koji treba da igra Johana. Scenariom je veoma zadovoljan i Veselin. ‘Srpsko srce Johanovo’ će da dovede Holivud u Beograd i svijet će čuti istinu o ‘žutoj kući”, rekao je producent Dragan Ivanović.

Roman “Srpsko srce Johanovo” doživio je 13 izdanja, preveden je na mnoge svjetske jezike. Dželetović je svima davao besplatna autorska prava samo da bi se istina o zločinu nad Srbima širila u svijetu. Amerikancima će ovo biti prvi film koji afirmativno govori o Srbima.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
murko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
murko
Gost
murko

Film treba zabraniti. I knjigu. Samo centralni komitet moze da donosi odluke. Sta je ovo? Anarhija?

Send this to a friend