Muzika, film i TV

Anđelina Džoli otkrila zašto je u BiH režirala svoj prvi film

Oskarovka i jedna od najpoznatijih glumica današnjice Anđelina Džoli izjavila je da nikada u životu nije planirala da bude režiser, prenosi Rojters.

Američka glumica je otkrila kako je ipak došlo do toga da se odluči 2011. godine režirati svoj prvi veliki film “U zemlji krvi i meda”. Džoli je tokom Međunarodnog filmskog festivala u Torontu istakla da su joj putovanja širom svijeta zajedno sa UN-om otvorila oči o brojnim ratovima i da je zato tematika za njene filmove iz proteklog perioda dolazila iz tih područja.

“Moj prvi veliki film ‘U zemlji krvi i meda’ nastao je kroz moj humanitarni rad u BiH kao predstavnice UN-a. Željela sam znati više o ratu u bivšoj Jugoslaviji, jer jednostavno nisam mogla razumjeti taj rat”, kazala je Džoli.

Dodala je da njen cilj nikada nije bio da postane režiser, ali da se to na kraju ipak desilo.

Tokom festivala u Torontu biće prikazan i film “Prvo su ubili mog oca” koji je režirala Džoli, a govori o genocidu u Kambodži.

“Film je nastao tako što sam željela da naučim više o istoriji Kambodže gdje je rođen moj sin Medoks. Isto tako željela sam da on nauči više o sebi kao Kambodžancu, iz jedne drugačije perspective”, rekla je Džoli.

Ona je dodala da je danas zanimaju i brojna druga dešavanja u svijetu i da će stoga nastaviti da snima filmove.

“Mislim da je naš svijet jači u svojoj različitosti. A najbolji način da učimo jedni o drugima jeste da radimo jedni s drugima”, zaključila je Džoli.

1 Komentar na "Anđelina Džoli otkrila zašto je u BiH režirala svoj prvi film"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
ILY2
Gost

Mozak je ova Angelina

wpDiscuz

Send this to a friend