Muzika film i TV Prihvatio ulogu u Almodovarovom novom filmu

Banderas: Kroz život svi putujemo s koferom punim boli i veličanstvenih stvari

Glumac Antonio Banderas, nedavno je prihvatio ulogu u filmu Pedra Almodovara “Bol i slava”, u kojem će glumiti Salvadora Maloa, reditelja s tjelesnim poteškoćama i životom vrijednim žaljenja. Film će biti objavljen 4. oktobra.

Slavni Španac kaže da priča ovoga filma može dotaći ljude iz svih slojeva života, jer “kroz život svi putujemo s koferom punim boli i veličanstvenih stvari”.

“Kad se osvrnete na svoj život, svako će naći nekoga s kim bi se morao pomiriti, ponekad i tražiti oproštaj za stvari koje ste rekli i učinili, kao i za stvari koje niste rekli ili učinili”, kaže glumac i priznaje da ni njegov život nije bio savršen.

Međutim, Banderas tvrdi da se sad posvetio govorenju samo istine i da želi biti u potpunosti iskren prema svome životu.

“Sljedeće ću godine napuniti 60 i shvatio sam da u životu postoji trentak u kojemu ima mjesta samo za istinu. Moj život nikad nije bio savršen i prolazim kroz sopstvena s**nja. Izazov s kojim se suočavaju svi slavni upravo je povratiti normalnost svakodnevnog života”, kaže glumac i objašnjava da kad sami sebi podignete dvorac, vrlo lako izgubite kontakt sa stvarnošću.

“To je opasno jer počneš da misliš da si poseban, a nisi. Umjetnički se povezujete s ljudima, ali to vas ne čini posebnim”, kaže Banderas i dodaje da možeš ispasti i budala.

Priznaje da je srčani udar 2017. godine u njegovom slučaju bio životna prekratnica.

“To je bila prekretnica, psihološki. Ljudi imaju tu tendenciju da nakon problema sa srcem pokazuju kako su u savršenom stanju. Želite više i govorite sebi da možete dobro da obavite posao. I tako sam odlučio da snimim još zanimljivih filmova”, rekao je 58-godišnji glumac u intervjuu za kulturni magazin The Sunday Timesa.

Send this to a friend