Muzika film i TV GLUMAC RAZOČARAN

Cinizam je postao dio ljudskih odnosa jer donosi novac

Tom Henks je istakao kako je veliki porast cinizma u društvu jedan od razloga koji su ga naveli da prihvati ulogu dječijeg zabavljača u novom filmu “A Beautiful Day in the Neighborhood”.

Glumac igra Freda Rodžersa u novom filmu, legendarnog američkog TV voditelja, muzičara i producenta koji je bio poznat po svom toplom i zdravom duhu.

“Cinizam je postao dio svakodnevnice i ljudskih odnosa. Zašto? Zato što je lagan i što se uz cinizam može dobro zaraditi, što donosi novac. Cinizam je odličan proizvod za prodaju i odličan je početak istraživanja bilo čega. Mislim kada je Fred prvi put vidio dječije programe, vidio je nešto što je bilo cinično, a zašto biste stavili nešto cinično pred dvogodišnje ili trogodišnje dijete? Niste cool jer nemate neku igračku? Smiješno je gledati kako se neko udara u glavu? To je ciničan tretman publike na koji smo se toliko navikli da kada vidimo jednostavnu poruku poput ‘hej znate šta, prelijep je dan u susjedstvu’, kao da primimo šamar. Dozvoljeno nam je, ja mislim, da se osjećamo dobro. Postoji mjesto za cinizam, ali zašto odmah početi tako?”, pita se Henks.

Rodžers je bio voditelj emisije za djecu “Susjedstvo gospodina Rodžersa” koja je u SAD-u emitovana od 1968. do 2001. godine.

“A Beautiful Day in the Neighborhood” u američke bioskope stiže 22. novembra.

Send this to a friend