Muzika film i TV

Cvijet mladosti u 67: Jasna Zlokić tvrdi da je u najboljim godinama

Jasna Zlokić

Pjevačica Jasna Zlokić prepoznata je po fantastičnom glasu, sjajnim pjesmama, velikim hitovima, ali i fenomenalnom smislu-osjećaju za humor.

Posljednju pjesmu objavila je prošle godine, a nedavno se u ulozi specijalnog prezentera pojavila na bini Zlatnog studija u Hrvatskoj, prilikom dodjele prestižnih nagrada.

Publiku je već na startu nasmijala riječima da “ne zna hodati u haljini” kao mlađa voditeljka Jelena Glišić, pa joj je dolazak na binu bio otežan zbog dužine haljine.

Potom je duhovito komentarisala frizuru voditelja Mirka Fodora, kazavši da “ima kosu, samo mu se nekako stisnula…”.

Zlokić, koja je pomenutu nagradu u kategoriji za najbolju pjevačicu osvojila prije dvije godine, potom je u istom stilu nastavila intervju za Slobodnu Dalmaciju.

Na pitanje ima li novih pjesama u planu, šezdesetsedmogodišnja pjevačica je odgovorila potvrdno.

“Svašta ja planiram, ali treba to realizovati. Momentalno nemam pjesmu, ali moram! Imam ugovor sa Croatia Recordsom da izdam album od 10 pjesama, a tek imam dvije, moram još osam skupiti. Ne žuri mi se, polako, u najboljim sam godinama, u cvijetu mladosti”, našalila se Jasna.

Krajem 2020, nakon desetogodišnje pauze, Jasna se vratila uspješnom pjesmom “Potrošilo nas vrime”, kojom je najavila svojevrsni zaokret u karijeri i početak saradnje sa Damirom Bačićem, Vjekoslavom Dimterom i Antom Gelom.

Prošle godine lansirala je “Topli osmijeh”.

Send this to a friend