Muzika film i TV Pjevač se pojavio u čuvenoj TV seriji

Đulijana pamtite po hitovima iz dvijehiljaditih, a jeste li ga zapazili u Igrama prijestola?

“Srna i vuk”, “Dobro mi došla ljubavi”, “S tvojih je usana riječ” i naravno duet sa Vesnom Pisarović “Bježi od mene”, neki su od hitova dalmatinskog pop pjevača Đulijana koji su se “vrtjeli” na crnogorskim TV i radio stanicama. On je muzičku scenu Hrvatske i njene okoline, obilježio početkom dvijehiljaditih, ali ga od tog perioda kod nas nema.

On u domovini nastupa, izdanje pjesme i albume, učestvuje u šou programima, a pojavio se i u čuvenoj seriji “Igre prijestola”. Naime, Đulijano je bio jedan od statista kada se popularni projekat TV mreže HBO snimao u Dubrovniku i Splitu.

FOTO: Grgo Jelavic/PIXSELL

“Pamtiću zauvijek to iskustvo, vrhunsku produkciju i profesionalizam. Snimao sam deset dana u Dubrovniku. To sam uradio iz zadovoljstva”, prepričava pjevač.

Dnevnica za statiranje bila mu je oko 25 eura, ali zarada mu nije bila motivacija. Pjevač je inače ljubitelj djela Džordža Martina na osnovu kojih je nastala serija.

Bio je rob u Splitu, a u Dubrovniku jedan od građana. Snimanja su bila prilično izazovna.

“Snimalo se po cio dan. U Dubrovniku smo snimali u starom gradu pa je bilo lakše, a sa snimanja na Klisu (tvrđava u blizini Splita) pamtim buđenje u cik zore, šminkanje, kostime, penjanje do lokacije u neadekvatnoj obući… Bilo je svega”, prisjeća se.

Radi se o kratkotrajnim, ali po tempu ubitačnim poslovima. Pogotovo, ako su visoke temperature.

“Ja sam, doduše, bio u nekim tkaninama. Ne mogu ni zamisliti kako je ovima u punoj ratnoj opremi, pod onim oklopima. Snimalo se bukvalno od jutra do mraka, a neke scene se ponavljaju više desetina puta. Nismo imali neke posebne zadatke, ali to je takva profesionalna mašinerija da sve mora biti tip-top”, pojašnjava Đulijano.

FOTO: 24casa.hr

Osim fizičkog izgleda i mjera, kod određivanja buduće role ulogu igra i upitnik koji ispunjavate za produkciju. Na njemu se nalaze i neke škakljive teme, ali sve je transparentno.

“Ne možeš da budeš vojnik ako si građen kao programer i ne znaš držati oružje, a kod ispunjavanja je trebalo naznačiti i jesi li spreman da se skineš za potrebe snimanja i slične pikanterije. Stavio sam ‘ne’, a poslije mi je bilo krivo, ko zna kakvu bi ulogu možda onda dobio”, priča Đulijano.

Osim vrijednog iskustva i “hvatanja boje”, ne može govoriti o nekim ozbiljnim beneficijama.

“Ti si za njih zrno pijeska i suludo je očekivati da će te neko primijetiti dok sjediš na zidiću u pozadini ili da ćeš ostvariti neki kontakt. Želio sam ipak da budem dio toga. Dnevnicu  i obrok možeš zaraditi na bilo kojem sezonskom poslu za manje sati rada”, zaključuje, ali i hvali, kaže, “najbolju seriju ikad”.

“Ja sam zadovoljan čak i zadnjom sezonom. Malo im je samo falilo vremena da sve završe baš savršeno”, zaključuje pjevač.

Send this to a friend