Muzika film i TV Poznati glumac kao novi superheroj

Dvejn Džonson u ulozi superheroja Crnog Adama

Glumac Dvejn Džonson obradovao je sve fanove kada je na svom Instagram profilu otkrio da ćemo ga gledati u ulozi superheroja Crnog Adama.

Dvejn, kojem je popularni nadimak “Stijena”, objavio je pored slike ovog superheroja iz DC Univerzuma i emotivnu poruku.

“Čovjek u crnom. Kao većina djece, dok sam odrastao sam sanjao da budem superheroj. Da imam kul moći, da se borim za ono što je ispravno i uvijek da štitim ljude. Sve mi se promijenilo kada sam imao deset godina i prvi put se susreo sa najvećim superherojem svih vremena – Supermenom. Dok sam bio mali, Supermen je bio heroj koji sam želio da postane. Ali, nakon nekoliko godina moje fantazije, shvatio sam da je Supermen heroj kakav ja nikada neću moći da budem”, napisao je glumac i objasnio zbog čega:

“Bio sam previše buntovan. Previše sam pružao otpor prema konvencijama i autoritetu. Uprkos mojim nevoljama, i dalje sam bio dobro dijete s dobrim srcem – samo sam volio da radim stvari na svoj način.”

Ipak, želja da postane superheroj mu se upravo ostvarila…

“Sada, toliko godina kasnije, postao sam muškarac sa istim DNK koje sam imao kao dijete – moji snovi o superheroju su se ostvarili. Počastvovan sam što ću se pridružiti DC Univerzumu i najiskrenije je zadovoljstvo što ću postati CRNI ADAM. Crni Adam jer blagosloven magijom i moćima jednako snažnim poput Supermenovih, ali je razlika između njih dvojice to što je on buntovan, jedinstven superheroj, koji će uvijek uraditi ono što je ispravno za ljude – samo na svoj način”, istakao je Dvejn.

“Ova uloga se razlikuje od svega što sam do sada igrao tokom karijere i zahvalan sam do srži što ćemo ići na ovo putovanje zajedno”, zaključio je glumac i otkrio datum premijere filma o Crnom Adamu – 22. decembar 2021. godine.

Crni Adam nije klasični DC heroj, a iako bi ga većina ljudi možda nazvala čak i zlikovcem, u protekle dvije decenije, ovaj lik je doživio transformaciju i postao manje negativac, a više komplikovani vladar koji prati sopstvene moralne kompase.

U stripovima, Crni Adam je vladar fiktivne nacije Kandaku, a njegovo porijeklo vodi iz drevnog Egipta gdje je bio rob koji je dobio moći od čarobanjaka Šazama. Međutim, nakon što je svoji moći koristio u loše svrhe, čarobanjak ga je zarobio i nakon hiljade godina Crni Adam biva oslobođen u 21. vijeku gdje će morati da se bori sa novim Šazamovim šampionom – Bilijem Betsom.

Film o Biliju smo već imali prilike da vidimo, on je “dualni” lik: dječak Bili Betson se pretvara u odraslog superheroja svaki put kada izgovori “Shazam!”, pa otuda i kasniji naziv. Crni Adam takođe aktivira moći izgovaranjem “Shazam” čime se na njega prenose moći egipatskih bogova, a spisak onoga što može da uradi je impresivan.

Crni Adam ima sljedeće nadljudske sposobnosti: Brzo mu se zacjeljuju povrede; Ima superiornu inteligenciju zahvaljujući mudrosti Zehutiju, egipatskom bogu učenja; Slobodno može da leti bez upotrebe tehnologije zbog boga Horusa; Meci iz vatrenog oružja mu ne mogu ništa jer ga štiti bog zmija Mehen; Zbog uticaja boga Sunca Ra, magija mu je jača strana, a moćne munje su mu jedan od glavnih oružja; Ima super brzinu, ali i izdržljivost, pa tako može da preživi u najsurovijim uslovima bez ikakve potrebe da pije, jede ili spava; I naravno, tu je i nadljudska snaga zahvaljujući bogu kralju svih egipatskih bogova Amunu.

Send this to a friend