Muzika film i TV Prema svjetskom bestseleru

Džordž Kluni snima psihološki triler

Radnja svjetskog bestselera “Tangerka” književnice Kristina Mangan inspirisala je Džordža Klunija da snimi psihološki triler koji će se bazirati na ovoj knjizi.

Ova izuzetno napeta priča i njena radnja koja je smještena u egzotičnom Maroku pedesetih godina dvadesetog vijeka podstakli su američkog glumca i reditelja da licitira za filmska prava.

Navodno bi jedna od uloga u filmu pripala fantastičnoj Skarlet Johanson, javljaju strani mediji. Prvjenac autorke Mangan nazvan “Tangerka” privukao je veliku pažnju čitalaca. Roman započinje prizorom trojice muškaraca koji izvlače tijelo iz mora.

U nastavku dvije žene naizmjenično pripovijedaju priču koja čitaocima pruža psihološki kompleksan odgovor na pitanje kome pripada izvučeno tijelo i kako je završilo u vodi. U centru radnje smještene su bogata i nesigurna žena Alis Šiplej i tajanstvena i mračna Lusi koje su razvile pomalo posesivno prijateljstvo.

“Toliko laži, spletki i neiskrenosti da kroz vas prolaze trnci. Obilje jeze dok slutnja curi sa svake stranice”, riječi su kojima je Vašington Post opisao roman.

Magazin Tajms prozvao je roman savršenim spojem “Djevojke u vozu” i “Talentovanog gospodina Riplija”.

Nije poznato više detalja o filmskoj adaptaciji “Tangerke”, ali filmski kritičari se nadaju odličnoj Klunijevoj ekranizaciji napete priče iz Maroka.

Send this to a friend