Muzika film i TV dobio je saglasnost Ministarstva obrazovanja Hrvatske

Film Dnevnik Diane Budisavljević ulazi u školski program u Hrvatskoj

Film “Dnevnik Diane Budisavljević” Dane Budisavljević dobio je saglasnost Ministarstva obrazovanja Hrvatske za uključivanje u nastavni kurikulum za učenike osnovnih i srednjih škola.

Ministarstvo je odobrilo i stručno izrađenu metodičku pripremu nastavne jedinice “Dnevnik Diane Budisavljević i period Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj”, ocijenivši je promišljenom i s jasno određenim vaspitno-obrazovnim ishodima.

Kako se ističe u obrazloženju, film je podržan jer se nastoji da se skrene pažnja mladih i da se oni senzibilišu na različite oblike netolerancije i diskriminacije, a prikazivao bi se učenicima od 13 do 18 godina u okviru projektnog dana ili kao školski projekat koji će ih podstaći na promišljanje i pozitivno djelovanje.

Edukativni materijali vezani za film “Dnevnik Diane Budisavljević” dio su projekta “Dnevnik Diane Budisavljević – od filma do virtualnog muzeja” čiji je razvoj podržalo Ministarstvo kulture.

Na stranici www.dnevnikdianebudisavljevic.com dostupni su, među ostalim, materijali namijenjeni nastavnicima i učenicima.

Osim informacija o filmu, na toj stranici dostupni su edukativni sadržaji, a u planu je izrada dodatnih materijala na temelju mnoštva materijala nastalih tokom višegodišnjeg istraživanja za film.

Film je apsolutni pobjednik prošlogodišnjeg Pulskog filmskog festivala, dosad je osvojio više od 15 nagrada.

Tu filmsku priču o ženi koja je tokom Drugog svjetskog rata spasila na hiljadu srpske djece iz logora dosad je pogledalo više od 70.000 ljudi te na inicijativu nastavnika, više od 5.000 učenika u Hrvatskoj. Dostupan je na online platformama Kino Europa Online i Cinneseum.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Narcis Zgubidan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Svaka čast,komšije.

Send this to a friend