Muzika film i TV

Gal Gadot zbunila fanove: Objavila vijest za novi film, a studio ga nema u planu

Kada je 2017. godine Peti Dženkins režirala film “Wonder Woman” malo je ko očekivao da će stvoriti veliki hit koji je na bioskopskim blagajnama širom svijeta zaradio 823 miliona dolara. Uslijedio je, očekivano, nastavak pod nazivom “Wonder Woman 1984” koji je prikazan 2021. godine, usred pandemije koronavirusa a budući da je većina bioskopa bilo zatvoreno, film je zaradio “samo” 170 miliona dolara.

Ove nedjelje, glavna glumica Gal Gadot objavila je na Twitteru kako jedva čeka snimanje trećeg dijela filma za koji bi, prema objavljenim informacijama, trebalo da dobije 20 miliona dolara. Međutim, za sada izgleda ništa od toga jer je poslije te vijesti portal The Hollywood Reporter objavio kako je filmska kompanija DC odbila predloženi scenario za treći dio.

“Zahvalna sam na prilici da glumim tako nevjerovatan lik a još više sam zahvalna vama. Obožavaocima. Jedva čekam da podijelim s vama sljedeće poglevlje”, objavila je Gal Gadot na Twitteru i uz to priložila i fotografiju na kojoj je ona u ulozi Čudesne žene.

Postoji dva načina na koji se ovaj tvit može protumačiti: Gadot se ili oprašta od ove uloge i “započinje novo poglavlje” u karijeri, ili je uzbuđena oko “novog poglavlja Čudesne žene”.

Međutim, već narednog dana na portalu The Hollywood Reportera objavljeno da se treći dio ne uklapa u nove planove filmske kompanije DC koja je dio kompanije Warner Bros. Istu vijest objavio je i portal Deadline.

Tu odluku su navodno donijeli novi čelnici kompanije DC, reditelj Džejms Gan (poznat po režiji “Čuvara galaksije”) i producent Piter Safran. Istovremeno, The Hollywood Reporter piše kako bi za ulogu u trećem dijelu Gal Gadot dobila 20 miliona dolara honorara dok bi rediteljka i scenaristkinja Peti Dženkins dobila honorar od 12 miliona dolara.

Send this to a friend