Muzika film i TV Nije isključeno da objave album

Grupa Srebrna krila nakon 27 godina izdala novu pjesmu

Grupa Srebrna krila na čelu sa Vladom Kalemberom, objavila je, nakon 27 godina, novu pjesmu “Jel ti žao zbog nas”.

“Teško je odrediti koliko vremena se radi na nekoj pjesmi. Kako je ovo zadnja pjesma koja je rađena dobro se sjećam hronologije. Neno Ninčević i ja smo se našli na kafi u susjednom kafiću i otišli kod mene kući. Inače se skoro svakodnevno nalazimo na tom omiljenom mjestu”, priča Kalember, frontmen benda iz Hrvatske. On je ujedno reditelj spota koji prati povratnički singl.

“Inače volim sam da spremam hranu pa sam kroz pravljenje ručka pjevušio neku melodiju u glavi. Ubrzo sam to odsvirao na klaviru i zatim snimio na telefon, pa kasnije preslušao. Činio mi se dobro. Nakon toga sam napravio i ostatak melodije”, nastavlja Vlado. Ninčević je ubrzo sastavio tekst, nakon čega su otišli do Hrvoja Grčevića i odradili aranžman, a sve zaključili ulaskom u studio.

Iako godinama ne snimaju, Kalember i Krila redovno nastupaju vikendom širom regiona.

“Imamo koncerte po bivšoj državi, i zamljama poput Mađarske, Bugarske i slično. Od onoga što sada znam napamet, imamo koncert 11. septembra u Ljubljani, zatim negdje u Mađarskoj”, kaže pjevač dodavši kako trenutno sa Srebrnim krilima radi tri pjesme. O albumu za sada ne razmišljaju. Sačekaće reakcije publike, pa ako neka pjesma napravi uspjeh, onda će krenuti ka albumu.

Kalember kaže kako su osamdesetih odlučili napraviti pauzu kako bi dali ljudima odmor od njihove muzike. Nakon toga su planirali da krenu ponovo, ali ih je  spriječio rat, a zatim i veliki talas promjene u muzici.

“Mislili smo da je najbolje sačekati da se vrati naš stil, pop-rok, pa pokušati ponovo. Evo, dočekali smo, iako je dosta potrajalo”, s osmijehom kaže.

Kalembera i Srebrna krila su slušale sve generacije, a sam pjevač kaže kako su imali veliku sreću što su osamdesetih prodali imali tiražne ploče i uradili hiljade koncerata zbog čega su mnogima obilježili odrastanje.

“Naši nastupi su zaista dobro posjećeni. Nadamo se u perspektivi da ćemo dotaći po koje srce mladih jer ljubav i emocije nisu broj i nemaju godine”, zaključio je Kalember.

 

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Gligor73DulaMickoM.Š.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gligor73
Gost
Gligor73

Konacno nesto lijepo za procitati i odslusati…..

Dula
Gost
Dula

Bravo za Vlada. Prelijepa pjesma👋

Micko
Gost
Micko

Bio je prije neku godinu Kalemberov album-da li su srebrna krila to ne znam.

M.Š.
Gost
M.Š.

Svaka čast.Sve što je dobro za uvijek traje.Nadam se uskoro gostovanju u Podgorici.

Send this to a friend