Muzika film i TV

Jelena Tinska o smrti bivšeg supruga Igora Pervića: To za mene uopšte nije tužna vijest

Foto: Blic

Nakon teške bolesti juče je u 52. godini preminuo Igor Pervić, glumac o kojem su maštale djevojke širom bivše Jugoslavije, talentovani umjetnik koji, po mnogima, nikada nije u potpunost iskoristio svoj pun potencijal. O njegovoj borbi sa zavisnošću od droge sve se zna. Igor nije krio kroz kakav pakao je prolazio u mladosti, otvoreno je pričao o tome koliko se ogriješio o one koji su mu bili najbliži.

Pervić je odrastao u umjetničkoj porodici, njegov otac bio je poznati esejista, književnik i pozorišni kritičar Muharem Pervić, a majka balerina Lidija Pilipenko. U najgorim danima majka je bila uz njega, lavovski se borila da ga izvuče iz pakla droge. Podršku su mu pružale i bivše ljubavi među kojima su pjesnikinja i književnica Jasmina Holbus, kao i njegova posljednja velika ljubav Jovana Petrović, unuka slavnog Miodraga Petrovića Čkalje.

Igor je kratko bio u braku i sa Jelenom Tinskom, čuvenom “Lokicom”, sa kojom nije ostao u dobrim odnosima nakon raskida. Vijest o Igorovoj smrti kod Jelene izazvala je pomiješana osjećanja.

“To za mene uopšte nije tužna vijest. Nema potrebe da mi izjavljujete saučešće, mi smo bili kratko u vezi. Sve moje ljubavi su dio mog života, moja radost i ponos, ali ova veza, koju sam imala sa Igorom, je nešto što bih voljela da se nije dogodilo, jer je to nešto što je bilo ružno, a ja uopšte nisam znala u šta se upuštam”, rekla je Tinska za “Blic”.

U vrijeme njihovog braka Igor se borio sa heroinskom zavisnošću.

“Igor Pervić je bio talentovan, prelijep, šarmantan, duhovit, a sve to je uproprastio taj porok. Kada sam ga srela već je bio izmijenjena ličnost, sa tračkom onoga što je nekada bio. Bili smo u vezi, rastali smo se, a nakon toga se nikada više nismo ni sreli. To je za mene ružna uspomena”.

Tinska je dodala i da vjeruje da je sada najteže njegovoj majci Lidiji.

“Ovo je njoj posljednji udarac, krvavo se borila od najranijih dana da ga izvuče iz zla u koje je zapao”, izjavila je balerina za “Blic”.

Igor Pervić će biti kremiran u ponedjeljak, 29. aprila, u 13 sati na Novom groblju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tako je
Gost
Tako je

Odlično ste počeli članak sa ,,nakon duge i teške bolesti”. Drogiranje je isto što i rak.

Titograđanin
Gost
Titograđanin

Čitajte ovo omladino, i vidite šta je droga u stvari.

Send this to a friend