Muzika film i TV Znali smo da je to pogrešno

Kada su Bitlsi saznali pred kim će svirati, odbili su da nastupaju

Pol Makartni otkrio je da su se Bitlsi zalagali za jednaka prava još 1964. godine, nakon što su odbili da nastupaju za rasno segregiranu publiku.

Legendarni muzičar podijelio je anegdotu sa svojim pratiocima kako bi naglasio važnost svakoga ko daje svoj doprinos za pokret “Crni životi su važni”.

“Dok mi i dalje gledamo proteste i demonstracije širom svijeta, znam da mnogi od nas žele da znaju šta mi možemo da radimo da bismo im pomogli”, započeo je Makartni.

“Niko od nas nema sve odgovore i nema brzog rješenja, ali potrebne su nam promjene. Treba da radimo zajedno na prevazilaženju rasizma u bilo kojem obliku”, nastavio je.

“Te 1964. godine trebalo je da nastupamo u Džeksonvilu i saznali smo da će to biti publika biti rasno podijeljena na koncertu. Znali smo da je to pogrešno i odbili smo to da radimo”, prisjeća se muzičar, rekavši da je su održali koncert samo kada su spojili publiku.

“Osjećam se bijesno jer eto nas, 60 godina kasnije, i u svijetu se i dalje dešavaju besmislena ubistva”, rekao je Makartni, dodajući da želi pravdu za sve ljude koji su ispaštali zbog rasizma.

Send this to a friend