Muzika film i TV

Kako je Del Boj ispunio veliki san u koji niko osim njega nije vjerovao

Dejvid Džejson osvojio je svijet igrajući lik Dereka “Del Boja” Trotera u “Mućkama”, a prije nego što je postao glumac, imao je drugo zanimanje.

Naime, šestdesetih godina prošlog vijeka, kao mlad čovjek je upisao koledž i tokom godina završio zanat za električara, navodi se u u njegovoj autobiografiji “Del of a Life: The Lessons I’ve Learned”.

Mladi Dejvid je počeo kao električar, ali je imao jedan veliki san, koji je tada djelovao kao neostvariv. Otkrio ga je svom prijatelju Bobu, kad su se jednom vozili pored Bakingemske palate.

“Znaš šta, Bob? Jednog dana ću se dovesti tamo (u Bakingemsku palatu) kako bih pokupio svoju vitešku titulu”, rekao je svojevremeno Dejvid Džejson, a prenosi sajt mylondon.news.

I na kraju je tako i bilo. Dejvid Džejson je napustio posao električara i posvetio se glumi. Početkom osamdesetih je zaigrao u čuvenoj seriji “Mućke”, a lik Del Boja donio mu je svjetsku slavu i od njega stvorio legendu komedije.

To mu je omogućilo da ostvari i svoj veliki, dječački san, jer je 2005. godine dobio titulu viteza u Bakingemskoj palati.

Dejvid Džejson je višestruko nagrađivan glumac. Dobio je 5 BAFTA nagrada (1988, 1991, 1997, 2003, 2004), četiri British Comedy nagrada i sedam nacionalnih televizijskih nagrada (NTA).

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Jeca
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jeca
Gost
Jeca

Zasto nase televizije ne repriziraju Mucke? Dobro bi bilo fino se nasmijati u svoj ovoj muci. Najbolja serija ikad.

Send this to a friend