Muzika film i TV suočio se sa brojnim zdravstvenim problemima

Kako je lik psihopate Džokera obuzeo glumca Hoakina Finiksa

Profesionalni glumci često prolaze kroz zastrašujuće procese, kada pokušavaju da što realnije dočaraju psihopatske likove. Interpretirajući Džokera u istoimenom filmu Toda Filipsa, glumac Hoakin Finiks, suočio se sa brojnim zdravstvenim problemima.

Morao je mnogo da smrša, ali to mu je na kraju omogućilo da uživa u svom novom tijelu.

Agilnost po visokoj cijeni

Džoker je poznat po tome što je manipulativni psihopata koji u svemu nalazi humor. Jedna od najvažnijih karakteristika lika je njegova okretnost, koja ga često čini neuhvatljivim.

Finiksovi napori da prikaže Džokerovu agilnost doveli su do toga da glumac izgubi puno kilograma, što je imalo ogroman uticaj na njegovo mentalno zdravlje, piše Blic žena.

Glumac je smršao oko 23 kilograma pripremajući se za ovu ulogu i ta transformacija je uzela danak. Glumac je otkrio da je razvio „poremećaj“ i postao „opsjednut“ novom težinom.

Sve se mijenja kada stignete do cilja

Govoreći o mentalnom poremećaju koji je uslijedio, Finiks je rekao: „Jednom kada dostignete ciljanu težinu, sve se mijenja. Veoma je teško buditi se svaki dan i biti opsjednut viškom od 100 grama. I zaista počinjete da razvijate jednu vrstu poremećaja.“

Iako je poznato da gubitak kilograma često donosi i nezadovoljstvo, Finiks je otkrio da je takođe počeo da uživa u vitkoj figuri.

„Zanimljivo je da sam očekivao i bio spreman da mi se sa gubitkom težine jave osjećaji nezadovoljstva, gladi, određene slabosti, ali ono što nisam predvidio bio je takav osjećaj fluidnosti koju sam osjetio fizički. Osjećao sam se kao da mogu da pomjeram svoje tijelo na načine na koje do tada nisam bio u stanju.“

Send this to a friend