Muzika film i TV bio emocionalno povrijeđen zbog popularne teorije

Kevin Bejkon: Mislio sam da me ismijavaju da su svi u Holivudu povezani sa mnom

Glumac Kevin Bejkon kaže da je bio emocionalno povrijeđen zbog popularne teorije “Šest stepeni razdvajanja (od Kevina Bejkona)”, po kojoj su svi povezani sa njim u šest koraka, piše Pipl.

Bejkon (61) kaže da je u početku bio stvarno uvrijeđen igrom koja je potvrđivala teoriju po kojoj je svako u Holivudu najviše u šest koraka preko filmskih uloga povezan sa njim.

“Mislio sam da me ismijavaju”, rekao je. “Ja sam glumac. Baš tako. Mislio sam da je šala tipa ‘Možete li da vjerujete da je on povezan sa Lorensom Olivijeom i Meril Strip u šest ili manje koraka’?”

Bejkon kaže da je to samo dokaz koliko su glumci nesigurni. “Tako sam se osjećao.”

On je prije sedam godina rekao da je bio “apsolutno užasnut” ovom “igrom” tj. teorijom kada je postala popularna.

“Godine 1994, gledao sam svoja posla, snimao filmove i stvarao porodicu. Ljudi bi mi prilazili i govorili o tome, tipa: ‘Moj rođak je smislio igru o tebi’. Bio sam potpuno užasnut. Znam da je kliše, ali glumci, iza svih tih mišića i blistavo bijelih zuba i svečane garderobe, zaista samo maskiraju duboku, jako duboku nesigurnost. Pomislio sam da ću postati predmet sprdnje.”

Već 2007. godine se opustio i osnovao fond pod nazivom Šest stepeni, koji prikuplja novac za sve dobrotvorne organizacije u SAD.

“To je zaista lijep koncept jer smo zaista svi povezani. Stvari koje sada radimo ovdje, sada, u našem bloku, utiču na ljude iz drugog kraja svijeta i na ljude iz drugog kraja grada.”

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade007
Gost
Rade007

Meni je samo žao što ga ne gkedamo češće i to u nekim većim ostvarenjima. Prvi put se pojavio u fiomu “Friday the 13th” iz 1980 i niko nije ni slutio da će kasnije da postane ozbipjan i poznat glumac.

Send this to a friend