Muzika film i TV

Klif Ričards Čoli: Lijep ti je glas, ali ne razumijem pjesmu

Evrovizijska groznica drma cijelu Evropu, ili bar djelove u kojima je taj festival i dalje aktuelan. Na području bivše Jugoslavije pojavljivanje na Evroviziji bilo je stvar prestiža (za mnoge ostalo do danas). Jugoslavija je bila prva socijalistička država koja je dobila priliku da se takmiči na tom takmičenju, a jedan od njenih predstavnika bio je Zdravko Čolić.

Čola, velika pop zvijezda SFRJ, pjevao je “Gori vatra” u Luksemburku 1973. godine i neslavno prošao. Ipak, njegov nastup privikao je pažnju.

Legendarni Čola je o tome svojevremeno govorio u intervjuu za Nedeljnik.

“Jako lijepo sjećanje. Ja u crvenom odijelu u pozorištu u Luksemburgu. Imao sam još tri odijela kožarskog kombinata iz Visokog. Tu je bio jedan od mojih idola Klif Ričard koji je pjevao za Englesku”, rekao je on, dodajući da je imao prilike da razgovara sa svojim idolom koji je prodao preko 250 miliona ploča širom svijeta.

“Kratko, pred izlazak, bio je ispred mene. Rekao mi je: ‘I like your voice but I don’t understand your song.’ (Sviđa mi se tvoj glas, ali ne razumijem pjesmu). On je to pomno pratio. Gledao sam njegove filmove sa Šedousima. Imao sam i kasnije malu komunikaciju s njegovim timom. Gledao sam njegove koncerte u Hamersmit Odeonu u Londonu. Snimao sam tada u Londonu pa smo Brega i ja otišli da ga gledamo”, rekao je Čola.

Čolinu karijeru prate veliki evrovizijski obožavaoci i dan danas.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Verano
Gost
Verano

Auuuu ko

veki
Gost
veki

uvijek isto, njegovoime , lik, njegov glas i GORI VATRA

Send this to a friend