Muzika film i TV Sarađuje sa Šotrom nakon tri decenije

Lauševiću uloga vojvode Živojina Mišića u seriji o kralju Aleksandru

Glumac Žarko Laušević, igraće vojvodu Živojina Mišića u filmu i seriji “Kralj” Zdravka Šotre.

“Dao sam mu da bira ulogu. On je glumac iz nekih mojih starih podjela”, rekao je Šotra.

Prvu saradnju oni su imali na projektu „Braća po materi“, a sada će raditi poslije više od 30 godina na ekranizaciji knjige „Aleksandar od Jugoslavije“ Vuka Draškovića.

Snimanje filma odnosno serije, trebalo je da počne 16. marta, ali uskoro će biti poznat novi datum. Uz Lauševića, igraće francuski glumci.

“Nemamo još informaciju kako će on moći da dođe u Beograd, da li direktnim letom za Beograd iz Njujorka ili će prvo morati u neki drugi evropski grad, pa da dođe u Srbiju”, rekao je producent Dragan Đurković i dodao:

“Pokušavamo da krenemo što prije sa snimanjem i da okupimo ekipu već za nedjelju dana. Ne možemo svi da čekamo avgust, a prvo ćemo raditi scene u Srbiji. Donijete su preporuke kako možemo da radimo dalje”.

U Velikom ratu Mišić je bio komandant Prve armije, a sukobljava se s Vrhovnom komandom i budućim kraljem Aleksandrom zbog odluke da se vojska povuče u Milanovac i brzo pripremi za odlučan kontranapad koji bi iznenadio neprijatelja.

Film i serija će se baviti odnosom dvije istorijske ličnosti do Mišićeve smrti 1921. godine. Kralja Aleksandra Karađorđevića igraće Ljubomir Bulajić, dok ćemo kao njegovu suprugu, kraljicu Mariju gledati Tamaru Aleksić, koja je već kod Šotre igrala Lenku Dunđerski.

Priliku da sarađuje sa Šotrom imaće i Sergej Trifunović. Glumac će igrati hrvatskog političara Stjepana Radića, koji je ubijen na zasjedanju skupštine.

5

avatar
1000
3
2
0
 
5
vekiVolim te zelenoCetinjeNarcis ZgubidanSvašta
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

Lauš je dobar čovjek , upropastili mu život oni idioti

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Kuku zemlji đe ovakvoga čovjeka cijene!!!Da je onaj zločin počinio u srbiji nebi smio ni provirit u javnosti?!

Cetinje
Gost
Cetinje

Narcis,pravi si “zgubida “ili bolje “bezdanovic”,a sto je “trebalo”da pusti one fakine na baterije da ga biju i maltretiraju.Pitao bih, da tebe napadnu 3-4 alkoholisana tipa,a imas nesto od oruzja pri sebi,no koji ti je komentar “ti bi im zafalio sto bi te iscukali”.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Niti je imao oružje kod sebe ,niti je tako bilo! Kad su se zakačili otišao je do auta, uzeo pištolj i ubio čovjeka. To nije bilo ni u afektu ni u samoodbrani.

Svašta
Gost
Svašta

Moga li nać kakvu ljepšu ulogu? Zar je stala krava na nogu?

Send this to a friend