Muzika film i TV

Lexington bend i Vanja Radovanović razveselili Danilovgrađane

Lexington bend i Šobić tribute band nastupili su sinoć u Danilovgradu povodom Dana oslobođenja i razveselili publiku starim i novim hitovima.

Foto: PR centar

Frontmen i pjevač Lexington benda Bojan Vasković kaže da se u Danilovgradu osjeća kao kod kuće, jer je u djetinjstvu proveo nekoliko godina u Podgorici.

„S obzirom da se ja ovdje osjećam kao kod kuće, jer sam živio u Podgorici nekoliko godina, nedaleko odavde, vežu me jako lijepe uspomene i imam dobrih prijatelja ovdje, tako da se ne osjećam kao da sam u gostima“, poručio je Vasković.

On je naveo da koncert povodom Dana Opštine nije bio prvi nastup pred danilovgradskom publikom.

„Prvi put smo u ovoj režiji, ali smo nastupali u ovom gradu prije šest, sedam godina, kada su postojali određeni klubovi, u kojima smo imali priliku da pjevamo i družimo se sa publikom“, pojasnio je Vasković.

Vanja Radovanović iz Šobić tribute benda istakao je da je djetinjstvo proveo u Nikšiću, ali da ga za Danilovgrad vežu veoma lijepa sjećanja i uspomene.

„Uvijek je lijepo napraviti nešto novo, znam da je ovo prvi put da se organizuje manifestacija povodom Dana Opštine. Uvijek se organizator pita da li će biti odziva, pogotovo u zimskim mjesecima, ali ovaj put se pokazalo da ko reskira, taj i dobija, što se večeras vidi po punom trgu“, ocijenio je Radovanović.

Kako je kazao, posebno ga raduje kada djeca i mladi znaju i pjevaju pjesme Miladina Šobića, koje su, kako je naveo, „nastale mnogo prije nego što su rođeni“.

Prema riječima potpredsjednika Opštine Danilovgrad Aleksandra Pavićevića, Danilovgrad je grad kulture, u kome su nastali mnogi kulturni stvaraoci, umjetnici, književnici, kao i sportisti, zbog čega je privilegija živjeti u njemu.

„Od ovoga trenutka, ne zaboravljajući prošlost i cijeneći sve što je u njoj bilo, sa jednim novim konceptom možemo reći da će kultura biti na zavidnom nivou. Ono čime smo se od samog početka vodili jeste da radimo totalnu rekonstrukciju i adaptaciju gradskog muzeja, u saradnji sa ministarstvom kulture. To je pokazatelj u kom pravcu želimo da razvijamo grad i u kom pravcu želimo da kultura pokuca na nova vrata Danilovgrada“, ocijenio je Pavićević.

2 Komentara na "Lexington bend i Vanja Radovanović razveselili Danilovgrađane"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend