Muzika film i TV

Loša: Dino Dvornik me je spasao

Skorašnji intervju, lider sastava Plavi orkestar Saša Lošić Loša, iskoristio je da publiku podsjeti na pokojnog “kralja fanka” Dina Dvornika, ali i otkrije neke manje poznate detalje iz njihovog prijateljstva.

“Fali mi ta energija, fali mi Dino Dvornik, fali mi njegova energija u regionu. Jednostavno, osjeti se ogromna praznina, jer on je nekako demistifikovao svijet i učinio da ovaj region živi u nekakvoj dobroj energiji. Gurao je naprijed”, cijeni Loša smatrajući “kralja fanka” umjetnikom koji je uvijek bio ispred svog vremena.

“Poslušajte Dinove izjave, on stvarno govori stvari koje su bezvremenske. Uvijek je želio da kaže istinu, bez obzira koliko ga to koštalo”, dodao je, a potom otkrio kako mu je spasio život.

“U Novom Sadu smo se vozili, Plavi orkestar, on i bio je vozač koji se htio pohvaliti sa svojim novim Golfom II ispred nas i Dina. Nagazio je na gas, ne znam 150, prošao kroz crveno i udarili smo u neki rasvjetni stub. Ja sam sjedio između vozača i Dina, koji je bio na suvozačevom mjestu. I prvo čovjek valjda ima instinkt da sebe zaštiti, a on je prvo mene držao rukom, i držao me sve dok se nismo zaustavili. Auto je bio rascijepan ko konzerva. Tad sam skontao da je on imao nekakvu ljudsku dimenziju, kao rijetko tko na ovim prostorima”, ispričao je luder sarajevskog benda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Svašta
Gost
Svašta

Ovaj Loša je mnogo pametniji kad pjeva. Koja je ovo priča?

Djelmash
Gost
Djelmash

Jedan je Dino Dvornik svjetska klasa,hvala za sve majstore..znam da funkash i sada na nekom drugom svijetu.

Send this to a friend