Muzika film i TV

Loša: Plavi orkestar više neće snimati albume

Plavi orkestar je bend koji ne stati. Nakon više od tri decenije, Saša Lošić Loša i ekipa su na turneji i izvode pjesme koje su obilježile jugoslovensku muzičku scenu.

“Još uvijek smo na turneji “Everblue”, na kojoj sviramo naše najuspješnije pjesme, i snimamo materijal za to prvo “lajv” izdanje. Počeli smo je prošle godine u Sarajevu, gdje se skupilo 50.000 naših sugrađana. Uslijedili su Ljubljana, Zagreb, Beograd… Odsvirali smo dvadesetak koncerata. Svaki snimamo i audio i video. Nismo imali ovako uspješnu turneju još od osamdesetih. To se desi kad ništa ne planiraš”, kaže Loša, frontmen benda koji među publikom ima mnoge generacije.

“Mladi hoće da vide Plavi orkestar. Njima je, doduše, važno da to ide “lajv”, da bude “strimovano”, tako da više ne važe oni pozivi “Haj’mo ruke gore”. Imaju samo jednu za aplauz, u drugoj je mobilni telefon. Nismo htjeli nikad do sada da snimimo živi album jer je meni uvijek nešto “šuškalo”, nije bilo savršeno”.

Loša napominje da je Plavi orkestar završio sa snimanem albuma.

“Upravo razmišljamo o novom singlu koji bi se zvao “Zona prijateljstva”. Govori o večnoj dilemi, da li muškarac i žena mogu da budu prijatelji, ili tu uvjek neko pati. Nećemo da snimamo albume, već samo singlove. Bićemo kao bendovi iz šezdesetih”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

nikakva šteta

vozi misko
Gost
vozi misko

najgori yu bend ikada a toliki uspjeh postigli.

Send this to a friend