Muzika film i TV

Marić: Ono što je nekada bio crni film, danas su to rijalitiji

Novinara, pisca i TV lice, Milomira Marića, javnost nerijetko osuđuje jer je u Srbiji, a i u region, doveo rijaliti šou program “Parovi”. TV format kroz koji su prošli bivši i sadašnji kriminalci, pjevačice na zalasku karijere, starlete sumnjivog morala, koji se gleda i u Crnoj Gori, za Marića predstavlja ogledalo društva u kojem živimo.

“Ono što je nekada bio crni film, to su sad ovi rijaliti programi, neprerađeni život, žrtve tranzicije, ljudi sa margine. To su junaci današnje literature. Rijaliti učesnici su likovi koji se ljudima dopadaju, izgleda da tu ima više istine nego u domaćim filmovima i serijama”, kaže Marić.

Oko pomenutog rijalitija u srbijanskim medijima se često dizala prašina, a mnogi se i dan danas zalažu za njegovo ukidanje.

“Mislio sam da ću u svijet da izađem kao pametan čovjek, intelektualac. Moju knjigu „Djeca komunizma“ prevodili su na mnoge jezike, pisali su o meni i trebalo je da me lansiraju kao svjetskog pisca. Ali onda se desi taj rat i to se nije ostvarilo. Međutim, zahvaljujući „Parovima“ ušao sam u moj omiljeni magazin Veniti fer, gdje su napisali ovako: „Čovjek koji je mogao da bude srpski Truman Kapote odlučio je da napravi najveće đubre na svijetu”, iskren je Marić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gligor73
Gost
Gligor73

Maricu , ponizio si novinarsku profesiju da je dotakla DNO……

Stanko
Gost
Stanko

Naj lik na ovim prostorima.Mozete da ga mrzite ili volite.Jedno moramo da priznamo da je jako pametan.Mozete da pretpostaviti sta sve radi nasa elita.Posto i oni zive u bijeloj zoni sigurno je jaci rijaliti od parova.

Jež
Gost
Jež

Vidio je sebe u njima, zato je i napravio najveće đubre ne svijetu.

Strijelac
Gost
Strijelac

Može i on, slobodno ruku pod ruku sa njima…..iste ih moralne vrijednosti karakterišu.

Srčani problem
Gost
Srčani problem

Starlete sumnjivog morala? Ne slažem se, starlete imaju nesumnjiv moral. Nema sumnje da je očajan.

Send this to a friend