Muzika film i TV Četvrti film Matriksa je u pripremi

Matriks 4: Sve što treba da znate o novom nastavku čuvene franšize

Detalji novog filma još uvijek nisu otkriveni, ali čini se da scenaristkinja Lana Vačovski, koja je zajedno sa svojom sestrom Lili napisala i režirala originalne “Matriks” fiilmove, nagovještava da će se u novom filmu pojaviti originalni likovi.

“Veoma sam srećna što se ovi likovi vraćaju u moj život i zahvalna sam na još jednoj prilici da radim sa svojim velikim prijateljima”, izjavila je za Variety.

Film će biti premijerno prikazan 21. maja 2021. godine

Prema Variety navodima, film koji još uvijek nije dobio zvanično ime, biće premijerno prikazan sljedeće godine. Snimanje će uskoro početi u Sjevernoj Kaliforniji, a glumci već nedjeljama treniraju borilačke vještine kako bi se adekvatno pripremili.

Prijanka Čopra u pregovorima za ulogu

Zvijezda serije Quantico navodno je u posljednjoj fazi pregovora da se pridruži glumačkoj ekipi, koju već čine Kijanu Rivs i Keri-En Mos.

Slično kao i kod drugih glumaca koji će prisustvovati snimanju, i uloga Prijanke Čopre je nepoznata.

Nil Patrik Haris i Jahja Abdul-Matin pojaviće se u filmu

Variety javlja da će se glumac serije How I Met Your Mother pridružiti Rivsu i Mosovoj na snimanju. Abdul-Matin, koji se pojavljuje u filmu Aquaman i igra doktora Menhetna u seriji Watchmen, navodno će dobiti jednu od glavnih uloga, premda su i njegove i Harisove role još uvijek nepotvrđene.

Kijanu Rivs i Keri-En Mos ponovo će igrati svoje legendarne uloge

Iako su nepoznati tačni detalji o njihovim ulogama, poznato je da će se glumački par ponovo pojaviti kao Neo i Triniti. Na kraju trećeg dijela “Matriksa”, Neo naizgled podliježe povredama nakon bitke sa mašinama, ali nekoliko ključnih likova aludira na njegov povratak u posljednjim trenucima filma.

Što se tiče Triniti, prikazano je kako je bila smrtno ranjena u toku napada na Logos, i umire u naručju Nea. Neova posljednja žrtva, koja je omogućila ljudskoj rasi da pobijedi mašine, dijelom je i motivisana njenom smrću.

Morfeusa će možda glumiti mlađi glumac

Kako su samo Kijanu Rivs, Lana Vačauski i Keri-En Mos potvrdili da se vraćaju franšizi, mnogi fanovi “Matriksa” se pitaju da li će Lorens Fišburn ponoviti svoju ulogu Morfeusa, vođe otpora, koji u prvom filmu oslobađa Nea iz Matriksa. Pošto se čini da se Fišburn neće vraćati, pojedini nagađaju da bi Morfeusa mogao da igra mlađi glumac.

Ponovno pokretanje trilogije 2017. godine nije uspjelo

Prema podacima iz članka koji je izašao u magazinu Hollywood Reporter 2017. godine, Warner Brothers je razmatrao da pokrene reboot ove franšize te godine, ali je projekat naišao na mnoge prepreke prije nego što je i započet.

Bliznakinje Vačovski navodno nisu bile uključene u projekat koji je umjesto toga predvodio Džoel Silver, bivši producent trilogije, koji je imao napete odnose sa sestrama, nekada braćom. Majkl B. Džordan je bio predviđen za glavnu ulogu.

Rivs je rekao da želi da se vrati, ali samo ako u projektu učestvuje Vačovski

U razgovoru za Yahoo Movies 2017. godine, Rivs je rekao da bi bio zainteresovan da se vrati ponovnom pokretanju franšize, ali samo ako su uključene i sestre Vačovski.

“Morale bi da budu uključene. Morale bi i da napišu scenario i da ga režiraju. Tada bismo vidjeli kakva je priča. Zvuči pomalo čudno, ali zašto da ne? Ljudi umiru, ne i priče”, rekao je Rivs.

Send this to a friend