Muzika film i TV Omaž Kamiondžijama

Na proljeće nastavak Kamiondžija: Tika i Jezda kao Paja i Jare

Omaž “Kamiondžijama”, kultnoj televizijskoj seriji iz 1973. godine, u kojoj su gledaoce za sva vremena kupili Miodrag Petrović Čkalja i Pavle Vuisić, po najavi beogradskih medija, biće serija “Vozi kume”, u kojoj će uloge Paje i Jareta tumačiti Tihomir Stanić i Nenad Jezdić.

Serija će biti emitovana na proljeće 2020. godine a, kako se već uveliko piše u Srbiji, scenario za ovo ostvarenje neposredno prije smrti napisao je srpski scenarista Gordan Mihić, koji je takođe pisao i “Kamiondžije”. Riječ je projektu Radio-televizije Srbije i Telekoma Srbija, koji nije najavljen kao rimejk, nego kao svojevrsni nastavak “Kamiondžija”.

“Serija će gledaoce možda podsjećati na ‘Kamiondžije’, ali obrađivaće današnje probleme i priče. Po žanru je komedija i govori o malim ljudima i njihovim sudbinama. Junaci se bore da prehrane svoje porodice. Gordan je napisao jedan topao i duhovit scenario, kakav se dugo nije pojavio. Neka čudna emocija i duhovitost”, najavljivao je producent Nebojša Garić još 2016. godine, a interesovanje medija za ovaj projekat izazvao je glumac Tihomir Stanić, koji je za beogradske medije izjavio da snimanje trenutno traje i da će “nove ‘Kamiondžije'” biti emitovane na proljeće sljedeće godine.

Scenarista Gordan Mihić navodno je prije nešto više od tri godine napisao 12 epizoda za nastavak “Kamiondžija”, a RTS je sada odlučio da ostvari ovaj projekat.

“Istina je da ja imam jednu od glavnih uloga i istina je da se ta serija snima. Serija će biti negdje na proleće”, izjava je Tihomira Stanića, koja je izazvala buru reakcija.

Neke od tih reakcija kažu da će protagonisti nove serije imati nezahvalan i veoma težak zadatak da nadmaše neponovljivog Čkalju i Vuisića, čije su uloge odavno ušle u istoriju srpske i jugoslovenske kinematografije.

Podsjećamo, zbog velike popularnosti 10 epizoda serije “Kamiondžije”, prvi put emitovanih od januara do marta 1973. godine, snimljeni su i nastavci. Radi se o filmu “Paja i Jare”, snimljenom u jesen 1973, televizijskoj seriji “Kamiondžije opet voze” iz 1983. i istoimenom filmu iz 1984. godine.

U svim nastavcima glavni protagonisti bili su Miodrag Petrović Čkalja i Pavle Vuisić, o kojima odavno kruži legenda da na setovima, kada su kamere bile ugašene, uopšte nisu međusobno komunicirali.

“Ja Čkalju nikad nisam upoznala. Kad malo bolje pogledate Čkalju i Pavla, vidjećete da je to nemoguća fuzija. Čkalja je stopostotni glumac i do krajnjih granica je išao u svojoj glumi. Pavle uopšte nije bio glumac. Znao je reći: ‘Ja se samo ponašam.’ I istina je, cijelog se života ponašao”, rekla je u knjizi “Poslije fajronta” Mirjana, supruga Pavla Vuisića. Knjigu o njenom suprugu napisao je Aleksandar Đuričić.

8

avatar
1000
3
5
0
 
6
AnimusAli nema vezePjerMarkoSasa
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ali nema veze
Gost
Ali nema veze

Proći će i kao Novo pozorište u kući.

Beogradjanka
Gost
Beogradjanka

Daj ne glupirajte se , najbolji omaž je da ih pamtimo kako ih pamtimo!

Sasa
Gost
Sasa

Tacno tako

Pjer
Gost
Pjer

Nije to to
Ko njih moze zamijeniti
Kako recimo zamijeniti Izeta
Ili Sojica
Nemoguca misija

Magarica
Gost
Magarica

Molim te, ne poredi Šojića i Izeta sa Vujisićem i Čkaljom!

Marko
Gost
Marko

Ko je Izet?

Pjer
Gost
Pjer

Nije poredkenje
Samo komentar

Animus
Gost
Animus

Mustafa Nadarevic je jedan od najvecih glumaca na ovim prostorima, daleko ispred pomenutog dvojca.

Send this to a friend