Muzika film i TV Black is King

Naomi Kembel u novom spotu Bijonse

Bijonse je objavila novi album “Black is King”, a sa njim i istoimeni film u kojem igraju Naomi Kembel, Lupita Njongo, Farel Vilijams i njena ćerka Blu Ajvi.

“Black Is King” premijerno je prikazan na striming platformi Dizni +, samo godinu dana nakon sountreka koji je objavila za novi rimejk Kralja lavova. Numere sa albuma bazirane su upravo na pomenutom soundtreku i predstavljaju svojevrsni nastavak onoga što je umjetnica već ranije objavljivala.

Poslije brutalne smrti Džordža Flojda, odlučila je da svoju ideju proširi i akcenat da na raznovrsnosti koju sa sobom nosi afrička kultura na koju je ponosna.

Film je sniman u Velikoj Britaniji, SAD-u i nekoliko zemalja Južne i Zapadne Afrike. Bijonse je na njemu angažovala lokalne afričke umjetnike, a film opisala kao “sinonim za ljubav i svoj najdraži projekat na kojem je radila i danju i noću”.

“Događaji 2020. godine su ideju filma učinili još relevantnijim, jer se ljudi širom svijeta upuštaju u istorijsko putovanje. Svi smo u potrazi za sigurnošću i svjetlošću. Mnogi od nas žele promjene. Vjerujem da kad crnci ispričaju svoje priče, možemo promijeniti svijet i ispričati svoju stvarnu priču o bogatstvu generacija i bogatstvu duše … U ovom vizuelnom albumu željela sam da predstavim istoriju i tradiciju Afrike”, rekla je Bijonse.

Send this to a friend