Muzika film i TV Sluškinjina priča osvojila je Emija za dramsku seriju 2017.

Nastavak Sluškinjine priče stiže i na male ekrane

Nakon što je Margaret Atvud najavila da će napisati nastavak bestselera “Sluškinjina priča” (The Handmaid’s Tale), i njen novi roman “Svjedočenja” (The Testaments) biće pretočen i u TV seriju.

Kompanije Hulu i MGM već rade na nastavku mega uspješne serije “Sluškinjina priča” zasnovanom na romanu “Svjedočenja” koji bi na policama trebalo da se nađe 10. septembra i za koji se već očekuje da bude jedan od favorita za književnu nagradu Buker.

“Svjedočenja” su nastavak romana koji je Margaret Atvud napisala još 1985. i prikazuju priču “više od petnaest godina nakon što je Ofred zakoračila u nepoznato, uz eksplozivna svjedočenja tri ženske pripovjedačice iz Gileada”.

TV serija “Sluškinjina priča” odavno se odmakla od radnje romana po kojoj je nastala i na kojoj se zasniva prva sezona. Dok traju pripreme za četvrtu sezonu, Hulu i MGM razmatraju kako najbolje prilagoditi “Svjedočenja” radnji u seriji, prenosi Biznis insajder (BusinessInsider).

“Pokušali smo da pokažemo šta se sve dešava u ostatku svijeta koliko je moguće. ‘Svjedočenja’ nam daju priliku da ‘bacimo pogled’ mnogo šire na druge djelove svijeta”, navode.

“Sluškinjina priča” osvojila je Emija za dramsku seriju 2017. godine, dok je knjiga “Svjedočenja” dobila brojne pohvale uoči objavljivanja pa je već ušla u uži izbor za cijenjenu nagradu za književnost – Buker.

Send this to a friend