Muzika film i TV Sprema se za još jednu jaku ulogu

Nataša Ninković: Filmom o Jasenovcu odaćemo počast žrtvama

Mnogima je Nataša Ninković asocijacija na dramu “Spasitelj”, film Predraga Gage Antinijevića, čija je radnja smještena u ratom zahvaćenu Bosnu i Hercegovinu. Igrala je silovanu ženu, koja se porađa i to uz Amerikanca Denisa Kvejda. Osvojila je publiku iako čak nije ni izgovorila mnogo teksta. Glumica je sada obnovila saradnju sa Gagom i snimaju film “Dara iz Jasenovca” koji već sluti na tešku dramu.

“Prošlo je dosta vremena i došao je trenutak da odamo počast žrtvama u nepojmljivim i strašnim zločinima iz tog logora. Gagi Antonijeviću vjerujem inače, a kad sam vidjela na koji način je sa scenaristom Natašom Drakulić prišao temi, nisam se dvoumila. Prva pomisao bila mi je da nemam snage da se upustim u taj užas i mrak, a onda da mi baš patnja kroz koju su prolazili ti ljudi ne dozvoljava luksuz ličnog komfora i da najmanje što možemo jeste da pokušamo da se na taj način poklonimo i tim i svim drugim žrtvama koje su stradale samo zato što pripadaju drugoj vjeri, drugom narodu, zovu se ovako, a ne onako. Najviše mi se dopalo što je priča iz vizure djevojčice Dare, koju maestralno igra Biljana Čekić. Znači, nismo se bavili brojkama, koje često izvlače različite strane i služe im za potkusurivanja u njihovim obračunima, već ličnom dramom i posljedicama tih bezumnih djela”, otkriva Nataša.

“Najvažnija je priča koju želimo da ispričamo. Ukoliko je riječ o istorijskim likovima, iščitam sve što postoji, analiziram taj materijal, ali se potom vraćam scenariju. Uvijek postoji lični pečat, pa jedan te isti lik u različitim tumačenjima potpuno drugačije izgleda”, dodala je ona.

Premijera filma najavljena je za 22. oktobar.

6

avatar
1000
4
2
0
 
6
Crna GoraPera ustašaMesija 'No.1'Pakimurko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pera ustaša
Gost
Pera ustaša

Još jedna nebuloza u pripremi. Nešto kao zadnji uradak Dane Budusavljević o Diani Budisavljević koja je spasila djecu iz Jasenovca ali se iz filma ne vidi kako. Jednostavno došla pred logor i naredila čuvarima da se maknu. Valjda sljedi film o Vučićevoj familiji koja je sva stradala u Jasenovcu, osobito njegova tetka udana za ustašu Tomasa, ali on nije našo… Više »

Paki
Gost
Paki

Ostavite bar mrtve na miru!

murko
Gost
murko

Jos jedna srpska laz.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Danas u selu više nema njihovih potomaka, u grobnicama je zbog ustaškog pogroma skončalo, kako knjige svedoče, 119 članova porodice Tesla.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Rozajac, tisina i pocni da spremas zimnicu.

Dula
Gost
Dula

Prelijepa glumica.

Send this to a friend