Muzika film i TV Money Heist

Netflix radi korejsku verziju serije La Casa de Papel

Striming servis Netflix će uraditi korejsku verziju sopstvene franšize “Money Heist” (“La Casa de Papel”). Produkcija će biti saradnja između BH Entertainment i Contents Zium.

Korejsku adaptaciju “Money Heist” režiraće Kim Hong-sun, koji je radio TV ostvarenja: “The Guest”, “Voice” i “Black”.

Scenarista Riju Jong Jae i njegov tim, koji su zaslužni za Netflixovu originalnu seriju “My Holo Love” i tv seriju “Psychopath Diary”, uradiće scenario za 12 epizoda. Dodatni detalja kao što je početak snimanja ili emitovanja nisu poznati.

“Korejski kreatori godinama razvijaju vlastiti jezik i audiovizuelnu kulturu. Uspjeli su poput naše serije, preći kulturne granice i postati referentna tačka za hiljade gledalaca širom svijeta, posebno među mladima“, rekao je Aleks Pina, kreator i izvršni producent “La Casa de Papel”.

„Zbog toga smatram fascinantnim da je svijet ‘La Casa de Papel’ toliko privlačan korejskim stvaraocima da radi adaptaciju. Činjenica da se radnja odvija na Korejskom poluostrvu takođe mi se čini prekretnicom zbog koje sam zaista oduševljen.”

Originalna serija na španskom jeziku premijerno je prikazana 2017. Trenutno se snima peta i posljednja sezona, a prema informacija iz Netflixa četvrtu sezonu je pratilo preko 65 miliona gledalaca u prve četiri sedmice emitovanja.

Send this to a friend