Muzika film i TV GODINA IZ SNOVA ZA DRAGANU MIĆALOVIĆ

Nevjesta Jadrana za CdM: Tek otvaram vrata carstva, u Crnoj Gori mi je dio duše

Dragana Mićalović; Foto: Ivana Savić
Dragana Mićalović; Foto: Ivana Savić

Glumica Dragana Mićalović biće na slatkim mukama kada bude sumirala sve postignuto u 2022, a do njenog kraja nas dijeli još toliko toga što se može dokučiti.

Iako je veoma angažovana u pozorišnim i televizijskim projektima, ali i onima koji podrazumijevaju valorizaciju popularnosti svog lika i djela onlajn, jedan uspjeh biće bar za dlaku ispred ostalih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragana Mićalović (@hipokampelefentokamela)

Krajem juna Mićalović je, naime, zaslužila diplomu Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu, tako da će u nastavku karijere s ponosom isticati da je diplomirana glumica, čime se pridružila plejadi umjetnika koji se mogu pohvaliti tim laskavim zvanjem.

“Moje ‘učenje’, zapravo bavljenje ovom profesijom, tek sad počinje (smijeh). Ovo je bio ključ koji otvara vrata carstva u kojem tek počinje da se istražuje i uči, samo što sada imam temelj koji je čvrst, pa je stabilnije za kretanje”, prvi put u ulozi diplomirane glumice Mićalović govori za portal CdM.

Najveća pobjeda

Dragana je diplomu posvetila pokojnom ocu Draganu, istaknutom glumcu i miljeniku auditorijuma koji je uživao u njegovim šarolikim rolama, naročito na malim ekranima. Naravno, na tom imenu lista zaslužnih za njen uspjeh se ne okončava.

Sljedeća je svakako njena rođena sestra Sloboda, jedna od onih za koje možemo reći da je simbol zlatne generacije glumaca na prostoru bivše Jugoslavije.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Nakon što je sa pleća skinula emotivni teret koji školovanje nosi sa sobom, uz sijaset drugih prepreka, Mićalović je, otkriva nam u uvodu razgovora, sada mirnija, spokojnija i svjesnija.

“Dokazala sam sebi da je sve na svijetu moguće samo ako želiš zaista, potpuno i iskreno. Prepreka je bilo mnogo, ali jedna od glavnih sa kojom sam se morala suočiti i pobijediti je, jeste ta da potpuno obrišem sebe i sve što sam dosta radila, i počnem ispočetka. Smatram i da je to jedna od najvećih mojih pobjeda”, naglašava Mićalović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragana Mićalović (@hipokampelefentokamela)

Daleko od toga da je Dragana novo lice na glumačkom nebu. Ulogom u seriji “Igra sudbine” doprla je svakako do najbrojnijeg auditorijuma, a nanizala je još mnoge u okviru takozvanih TV poduhvata.

Za one koji o glumi sude na osnovu učinka na daskama koje život znače, malo podsjećanje na to da je, između ostalih uloga, tumačila lik čuvene Ane Karenjine u istoimenoj predstavi, za koju je i nagrađena.

Nedavno smo je gledali na sceni Barskog ljetopisa, u okviru mjuzikla “Neki to vole vruće” Narodnog pozorišta iz Niša, u ulozi Puslice, jednom od zaštitnih znakova velike Merilin Monro.

Foto: Adnan Doa Alomerović
Foto: Adnan Doa Alomerović

Ukoliko je sada pravi trenutak da sumira dosad učinjeno zbog pomenute diplome, Mićalović konstatuje kako je u prirodi ljudskoj da uvijek želi više i smatra da može više.

“Zahvalna sam Gospodu na svemu što mi je na mom dosadašnjem putu podario. Nadam se da sam uspjela da prepoznam sve šta je meni namijenjeno”, odgovara glumica.

U jednom od najemotivnijih intervjua, Novaka Đoković, kada su ga pitali zbog čega njegova mlađa braća nisu krenula njegovim stopama, kazao je kako je na njima bilo ogromno breme odgovornosti zbog njegovih uspjeha i popularnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragana Mićalović (@hipokampelefentokamela)

Imajući u vidu da je Sloboda u glumačkom smislu zaista dostigla zenit, a da Draganu često prvo predstave kao njenu sestru, pa tek onda kao glumicu, naslućujemo da je prepoznavala na koži neke elemente ovoga o čemu je Novak govorio.

“Često sam upravo sa njim o tome i govorila. To je breme svih koji krenu stopama svojih rođenih. Isto tako, smatram da onog trenutka kada sam to osvijestila kao takvo, i krenula da gradim isključivo svoj put, potpuno okrenuta njemu – sve je došlo na svoje”, objasnila je Mićalović.

More, ispovijedanje i ljubav

O Dragani se često govori i piše kao o jednoj od najljepših glumica, sa čim se zaista nije teško saglasiti.

Biti javna ličnost, naročito u doba društvenih mreža, automatski sa sobom vuče i tu dozu dostupnosti svima i uvijek, nauštrb privatnosti i neke slobode.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Kao nekome ko je često “na mreži”, sa, recimo, 325.000 pratilaca na Instagramu, pred Draganom nije lak zadatak – da pronađe adekvatan balans i mjeru do koje pohvale ovog tipa prijaju.

“Prije svega, hvala na ovim riječima. Mislim da sam uspjela da nađem način kako da sačuvam privatnost i da plasiram onoliko koliko je to pristojno i za mene, a i za sve te ljude koji to posmatraju. Svakom čovjeku prijaju lijepe riječi i komentari, ali za mene najveći uspjeh jednog dana, ako budem uporna i zdrave pameti, biće kompliment da sam uspjela da postanem bolji čovjek”, s osmijehom ističe glumica.

Dragana je nedavno bila gost Crne Gore na poziv naše Nacionalne turističke organizacije i zahvaljujući zaista zavidnom broju pratilaca na Instagramu na neki način je pomogla da se ljepote Crne Gore što bolje promovišu na ovoj društvenoj mreži.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Glumica o Crnoj Gori uvijek piše pohvalno i uz lijepe opise, što se savršeno nadovezuje na magične kadrove sa fotografija nastalih pomenutim povodom.

“Tu osjećam ogromnu količinu ljubavi! Tu mogu biti sama, ali ne usamljena. More, ljudi, ljepota prirode… Tu mi je jedan dio duše”, priča nam Mićalović zašto joj je Crna Gora osvojila srce.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragana Mićalović (@hipokampelefentokamela)

Na osnovu fotografija koje objavljuje lako se može zaključiti da je srećnom čini pogled ka pučini i taj susret sa vodom, pa i suncem, na pijesku… Ima i neočekivano velikog sagovornika u tim trenucima.

“Neko će se vjerovatno smijati ovoj rečenici, ali znam da će me i mnogi razumjeti. Ispovijedam se moru. Svake godine mu ispričam važne stvari koje su me usrećile i rastužile u tih par mjeseci koliko se nismo vidjeli. Dva mjesta gdje sam potpuno svoja jesu Ada Bojana i Boka. Na Bojani me prijatelji zovu Mogli, a u Boki – ‘naša nevjesto Jadrana'”, s osmijehom otkriva jedna od mnogih “junakinja” iz čuvene pjesme Alekse Šantića.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Na nedavnom vjenčanju baš u Crnoj Gori Dragana je “zgrabila” bidermajer, pa se poslije toga i našalila na Instagramu kako je ona – sljedeća.

“Ljubav je moj razlog postojanja. Nažalost, posao nam je takav da rijetko imamo vremena i za sebe same, ali znam da će se uskoro sve to namjestiti onako kako treba”, vjeruje u lijep epilog diplomirana glumica, nevjesta Jadrana i Mogli sa Ade Bojane – Dragana Mićalović.

Danilo Brajković

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
Pametnica_PGMongro
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Predstavu “Neki to vole vruće” preporučujem pod OBAVEZNO.

Pametnica_PG
Gost
Pametnica_PG

Pa čekaj, je li preporučujes ili je pod obavezno?

Send this to a friend