Muzika film i TV

Nova komedija sa Dženifer Eniston ruši sve rekorde gledanosti

Dženifer Eniston i Adam Sendler udružili su se u novoj komediji naziva “Murder Mystery” koja Netflixu već ruši sve rekorde gledanosti.

“Murder Mystery” je klasični detektivski film u kojem njujorški policajac Nik Spic u ulozi Sandlera i njegova supruga Odri koju glumi Aniston konačno uspijevaju da odu na dugo planirano europsko putovanje.

Odri upoznaje bogataša koji poziva nju i njenog supruga na porodično okupljanje na njegovoj jahti. Međutim, stvari će krenuti nizbrdo kada se desi smrtni slučaj, a Odri i Nik postanu glavni osumnjičeni za ubistvo.

Film je premijerno prikazan 14. juna, a Netflix je saopštio kako je blizu 31 milion njihovih korisnika pogledalo film u prva tri dana, što “Murder Mystery” čini filmom sa najgledanijom premijerom ikada na američkom servisu.

Do sada je ovaj rekord čuvao film “Bird Box” koji je premijerno prikazan prošlog decembra.

“Murder Mystery” je u prva tri dana prikazivanja pogledalo više od 13 miliona korisnika Netflixa u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi te još 17 miliona korisnika širom svijeta. Ukoliko nastave ovim tempom, Eniston i Sendler bi mogli biti zaslužni i za najgledaniji Netflixov film ikada.

Send this to a friend