Muzika film i TV Heroina gotske poeme

Novi spot Emma Poe Morian Lagartija

EMMA POE je numera koja otvara vrata nepoznatog svijeta albuma „Heroina gotske poeme“. Kao prva i početna numera se obraća krajnostima ljudskog postojanja u antici poznati ood imenima mitskih likova Erosa i Tanatosa.

Dvosmislena igra ljubavi i smrti što nas vodi u predvorje tajne postojanja predstavljena je odgovarajućim insertom iz remek-djela filmskog klasika Ingmara Bergmana pod nazivom „Vrijeme vukova“ (1968) uz autorsku obradu producentske kuće „Simulakrum“, Beograd, 2020.

Numera je muzički sledbenik gotik rok žanra i kao takva odiše atmosferom mraka, užasa i ništavila ali sa toplom porukom da nada postoji dok god postoje trenuci kad ljubav uspijeva da zavede i tako pobijedi i samu smrt.

Muzika i aranžman, Milivoje Kljajić Kljajo, tekst i vokal, Vladimir Kosić.

Album Heroina gotske poeme sadrži šest numera od kojih svaka u naslovu nosi po jedno žensko ime kao oznaku za određen tip karaktera sa granice stvarnosti mašte. Iz tog ugla gledano, Emma Poe je, kako to i sam naslov sugeriše, rođaka junakinja horor priča i pjesama čuvenog američkog romantičara Edgar Alan Poa kao što su Berenisa, Ligeja, Morela i Leonora koje su zapravo simboli straha od smrti ali i čovjekove vječite želje i težnje da se otrgne iz kandži neminovnog i preživi kao oblik vječnog postojanja.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Naroz
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Naroz
Gost
Naroz

Pohvale.
Mogli ste napisati da je u pitanju nikshicki bend.

Send this to a friend