Muzika film i TV

Objavljene nominacije za BAFTA nagrade: Kejt Vinslet među favoritima

Kejt Vinslet

Serije “This Is Going To Hurt” i “The Responder” sa nominacijama u šest kategorija glavni su favoriti za britanske televizijske nagrade BAFTA, koje će biti dodijeljene 14. maja, prenosi BBC.

U trci za BAFTA nagradu za najbolju dramsku seriju su, pored “The Responder”, “Bad Sisters”, “Sherwood” i “Somewhere Boy”, dok su za mini-seriju pored “This Is Going To Hurt”, nominovane i “A Spy Among Friends”, “Mood” i “The Thief, His Wife And The Canoe”, prenosi 24sedam.

Najbolji glumac i glumica

U kategoriji za najboljeg glumca nominovani su Martin Frimen za ulogu u policijskoj drami “The Responder” i Ben Višou za ulogu ljekara u adaptaciji memoara Adama Keja “This Is Going To Hurt”.

U konkurenciji su i Časke Spenser za ulogu u seriji “The English”, Kilijan Marfi za “Peaky Blinders”, Geri Oldman za špijunski triler “Slow Horses” i Taron Edžerton za “Black Bird”.

Za najbolju žensku ulogu nominovane su Bili Pajper za “I Hate Suzie Too”, Imelda Staunton za “The Crown”, Kejt Vinslet za “I Am Ruth”, Maksin Pik za “Anne” i Sara Lankašir za “Julia”.

Za dramski scenario nominovani su Adam Kej za “This Is Going to Hurt”, Alis Osmen za “Heartstopper”, Pit Džekson za “Somewhere Boy” i Toni Šumaher za “The Responder”.

Send this to a friend