Muzika film i TV

Ona je naslijedila Vanu: Sjećate li se Andree iz grupe ET?

Grupa Electro team ET iz Hrvatske krajem devedesetih i početkom dvijehiljaditih godina, važila je za jednu od najpopularnijih na našim prostorima. Preko nje upoznali smo Ivanu Ranilović Vanu koja je otpjevala legendarni hit “Tek je 12 sati”, kao i “Sve bih dala da znam”, “Ja ti priznajem” i mnoge druge. Vana je nakon velikih uspjeha napustila ET, a u sastav je ušla Andrea Ćulibrk.

Ona se u ET-u zadržala godinu dana, a tokom tog perioda s Andreom Qubrick, kako je sada njeno umjetničko ime, imali su hit “Da živim po svom” pa je ET objavio svoj četvrti studijski album.

“Ušla sam u bend kao maloljetna, a kako sam sazrijevala mijenjala sam stavove i bilo je gotovo čim sam osjetila da se spušta kriterijum. Super škola, zahvalna na iskustvu, neizmjerno cijenim Vannu, s Lanom Klingor Mihić sarađujem i danas”, prisjetila se Andrea.

Često je boravila u Dubaiju posljednih godina kod sestre koja tamo živi i radi sa suprugom.

“Prije toga bila sam zaposlena kao rediteljka sinhronizacije animiranog programa u studiju Project 6 i obožavala sam taj novo otkriveni svijet i identitet kao i ljude i vrijeme koje sam tamo provela”, ističe.

Iza nje je 2000 minuta sinhronizacija na RTL-u i ako joj se opet ukaže prilika za tim, odmah bi, kaže, pristala razvijati se i gradirati u tom smjeru.

Otkrila je jesu li joj nedostajali scena i nastupanja.

“Sve sam ja to nadoknadila pod tušem”, rekla je kroz smijeh.

View this post on Instagram

Working on the new 💪

A post shared by Andrea Čubrić (@andreaqubrick) on

Andrea nije odustala u potpunosti od muzičke scene, pa umjesto nastupanja, radi pjesme za svoje kolege poput Ivane Banfić i Žaka Hodeka za kojeg kaže da je najbolji u svom poslu.

Otkrila je i kako izgleda jedan njen dan.

“Ustanem ujutro i odmah idem u studio. Pokreće me to da rastem bez obzira na razultat. To treba prvenstveno meni. Napredak, u pjesmama, tekstovima i produkciji. I nemam mir i ne stajem dok se ne pomaknem u tom smjeru. Ostatak vremena provodim sa svojom šestogodisnjom kćerkom, Lily u kojoj uživam gledajući je i  kako raste i donosi svoje stavove. Trenira skokove u vodu i skaće kao ribica”, ponosna je mama.

View this post on Instagram

Songs about autumn #autumn2018🍁

A post shared by Andrea Čubrić (@andreaqubrick) on

Kad je riječ o bendu u kojem je nekad bila, rekla je da nije čula ništa novo o njima.

Andrea je sa ET grupom imala i hitove “Još 5 minuta” i “Mogu preživjeti”.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pivopija 🍻🍺
Gost
Pivopija 🍻🍺

Ja se ove ne sjećam. Samo za Vanu znam onu plavu 😁

Send this to a friend