Muzika film i TV

Petrovića u zadnjih deset godina gotovo niko nije pitao “Kako si”

Foto: Facebook

Prerano preminuli bosanskohercegovački glumac Saša Petrović prvu glavnu ulogu imao je u filmu “Teško je biti fin” režisera Srđana Vuletića. Za nju je i nagrađen “Srcem Sarajeva” 2007. godine, a Vuletić se od kolege još jednom oprostio – ne samo osvrtom na njegov rad, nego i izazove koje je imao u poslovnom svijetu, prenosi N1BiH.

Niz je onih koji se dirljivim riječima opraštaju od jednog od omiljenih likova sa malih TV ekrana, glumca Saše Petrovića, koji nas je napustio u 61. godini. Neki od kolega u svojim porukama skrenuli su pažnju na nepravedan odnos prema njegovom raskošnom talentu i radu. Ovaj put je to učinio i Vuletić.

“Saša je bio divan čovjek i sjajan glumac. Ono što ga je odvajalo od ostalih glumaca je ta ljudska toplina. Mnogi glumci imaju tehniku, vještinu, intelekt ali nemaju nešto što je ključno za ovaj posao – ljudsku toplinu. Volio je ljude, bio je istinski ljubopitljiv i njegov osmijeh nije bio lažan. Kada bi te pitao “Kako si?“ ili “Šta ima?” on je iskreno želio da čuje od vas kako ste i šta ima u vašem životu. Njega u zadnjih deset godina to gotovo niko nije pitao. Dragi Saša, ovako nasmijan i sa zaigranim, vragolastim očima ćeš mi ostati u sjećanju. Možda da si bobu nasmijaniji to bi bio više ti. O sarajevskoj kulturnoj halaši koja ti (neiskrenu) pažnju može iskazati samo kad umreš, nekom drugom prilikom”, napisao je proslavljeni bh. režiser.

Send this to a friend