Muzika film i TV

Počinje zagrijavanje za Lejk fest, čekaju vas Zoster, Perper i Ritam nereda

Najveći crnogorski rok festival Lejk fest počinje večeras na Krupačkom jezeru u Nikšiću.

Ovogodišnji trodnevni festoval večeras u 19 sati otvoriće kolašinska grupa Rudolf, a scenu će u 19.40 preuzeti muzičarka iz Hrvatske Barbara Munjas.

Zatim u 20.20 će nastupiti Orthodox Celts – bend iz Beograda koji izvodi tradicionalnu irsku muziku kombinovanu sa rok elementima.

Oni će napraviti uvertiru za hedlajnere – cetinjsku grupu Perper koja će binu zauzeti u 21.50, bosanskohercegovačku grupu iz Mostara Zoster u 23.25 i pank rok grupu iz Srbije Ritam nereda 40 minuta nakon ponoći.

Pančevački hip-hop bend Iskaz zatvoriće prvo veče festivala, a početak njihovog nastupa očekuje se u 2 sata nakon ponoći.

Cijena karte za festival na Krupcu ostaje nepromijenjena i ona iznosi 10 eura za jedno veče i 25 eura za tri večeri. Ulaz je slobodan za djecu mlađu od 12 godina.

U saradnji sa Pivarom Trebjesa obezbijeđen je prevoz autobusom na relaciji Krupac-Podgorica, a cijena karte je 1,50 euro. Takođe, obezbijeđen je i prevoz sa glavne stanice u Nikšiću do Krupca. Autobus će polaziti na svakih 30 minuta i cijena karte je 50 centi.

Kada je kamp u pitanju, kampovanje je besplatno, ali je obavezna prijava boravka na ulasku u kamp. Strani državljani plaćaju boravišnu taksu u iznosu od 60 centi po danu. U kampu su obezbijeđeni tuševi i voda za piće.

Za posjetioce festivala obezbijeđen je i parking koji je ograničenog kapaciteta, a cijena iznosi euro za 24 sata.

Unos pića, hrane i predmeta od stakla na koncertni prostor je zabranjen. Mogućnost izlaska i ponovnog ulaska na koncertni prostor nakon 21 sata nije moguća, a pretres svakog posjetioca na ulazu obavezan.

Send this to a friend