Muzika film i TV

Poseban duet Marka i Lu: Duša teži samo 21 gram, a ponekad osjećamo dvije tone

Hrvatski pjevač Marko Kutlić objavio je poseban duet sa koleginicom i sunarodnicom Lu Jakelić uoči velikog koncerta u Tvornici.

“Dugo sam lovio Lu za taj duet. Dvije i po godine sam je pokušavao dobiti. Iako u startu nije bila baš zainteresovana, bio sam uporan sve do koncerta Amire Medunjanin u Areni Zagreb, na kojem smo oboje bili gosti. Donio sam gitaru i iznenadio je pjesmom. Tada sam je prvi put zasvirao pred njom i nakon tog susreta je pristala”, ispričao je Marko priču o nastanku saradnje sa Lu.

Pjesma se zove “21 gram”, što je simbolika težine duše.  Ideja iza pjesme krije se u poimanju te težine.

“Iako duša teži samo 21 gram, ponekad se možemo osjećati kao da teži dvije tone, što je poruka koju Marko Kutlić i Lu Jakelić sjajno prenose u ovom duetu”, poručuju iz Croatia Recordsa.

“Vidim ljude u bojama, a Lu Jakelić je za mene boja snijega, boja bijele svjetlosti i upravo iz tog razloga smatram da savršeno funkcioniše u mraku. Zato sam vidio samo Lu kako pjeva ovu pjesmu. Beskrajno sam joj zahvalan što je na kraju pristala i snimila baš tu pjesmu sa mnom, te da smo se spojili i skupa ostavili nešto iskreno od srca, jedan neizbrisiv trag u ovom konačnom prostranstvu”, dodaje Kultić.

Filip Gržinčić je pod rediteljskom palicom, uz producentkinju Slađanu Gržinčić, napravio, slobodno možemo reći, umjetničko remek djelo na koje su svi akteri ovoga dueta jako ponosni, dodaju izdavači.

“Duet može biti poslovna ideja, nešto u stilu, ili nešto što se stvarno dogodi dušama. Dugo sam čekala da mi se dogodi takva priča prirodno i sretna sam što mi je Marko povjerio mjesto baš u ovoj pjesmi. Naši glasovi su potrgani na neki dobar način i zajedno se u tome nadopunjuju, a posebno sam zadovoljna i spotom i ekipom koja nam ga je pomogla ostvariti”, zadovoljno je rekla Lu.

Send this to a friend