Muzika film i TV

Povlači se menadžer koji je ojadio Svift za 300 miliona: Ne želim da izgubim djecu zbog posla

Tejlor Svift; Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Skuter Braun, jedan od najčuvenijih svjetskih muzičkih menadžera, povlači se sa scene nakon 23 godine.

Skuter, koji je radio sa Džastinom Biberom, Arijanom Grande, Demi Lovato i drugim zvijezdama, najavio je da se povlači iz svijeta muzičkog menadžmenta.

“Bio sam blagosloven što sam imao život poput Foresta Gampa dok sam bio svjedok i učestvovao u putovanjima nekih od najnevjerovatnijih ljudi koje je svijet ikada vidio. Stalno se štipam i pitam – ‘Kako sam dospio ovdje’… I poslije 23 godine ovo poglavlje muzičkog menadžera se završilo”, napisao je Skuter na Instagramu.

Počeo je kad je imao 19 godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Scott “Scooter” Braun (@scooterbraun)

Paklen ritam nije dozvoljavao predah.

“Cio odrasli život igrao sam ulogu menadžera umjetnika na poziv 24 sata dnevno, sedam dana u nedjelji. I 20 godina sam to volio. To je sve što sam znao”, dodao je Skuter.

Kako su mu djeca rasla, njegovi prioriteti su se promijenili.

“Moj lični život je pretrpio neke hitove, shvatio sam da su moja djeca tri superzvijezde koje nisam bio spreman da izgubim”, napisao je Skuter.

Ostaće upamćen kao čovjek koji je Tejlor Svift ojadio za 300 miliona dolara.

Naime, 2019. Braun je postao vlasnik muzičkog kataloga Tejlor Svift nakon što je njegova tadašnja kompanija kupila njenu bivšu etiketu za 300 miliona dolara.

Svift je javno kritikovala Brauna, kada je rekla da je kasnije prodao njene master snimke ne dajući joj priliku da ih otkupi.

“Svaki klijent sa kojim sam imao privilegiju da radim promijenio mi je život, i znam da mnogi od njih tek počinju da vide uspjeh koji zaslužuju. Navijaću za svakog od njih”, zaključio je Skuter.

Send this to a friend