Muzika film i TV

Preminula glumica Rialda Kadrić Šebek, najpoznatija kao Marija iz Žikine dinastije

Rialda Kadrić Foto:printscreen/RTS

Glumica Rialda Kadrić Šebek, najpoznatija po ulozi Marije iz “Žikine dinastije” preminula je iznenada sinoć u 57. godini u Atini gdje je u posljednje vrijeme i živjela, potvrdio je njen prijatelj za srpske medije.

Istu informaciju dobio je i jedan od producenata nastavka “Žikine dinastije” u kojoj je trebalo da igra.

Vijest o njenoj smti objavio je i njen prijatelj Dušan na Facebook-u, te se oprostio od nje.

“Iz naših života otišla je sinoć Rialda Šebek (1963-2021), glumica i psihoanalitičarka, draga drugarica. Rasplakao sam se posle ne znam ni ja kog vremena – sva kriza i depresija oko korone i ličnog života u doba ove društvene kuge nije mi dala povod da stupim u kontakt sa svojom tugom jer pokušavam da budem jak i preživim”, rekao je on, prenosi Buka.

Rialda Kadrić je rođena 1963. godine u Beogradu. Bila je član Dramske sekcije Radio Beograda. Imala je samo 13 godina kada je snimila svoj prvi film.

Veliki karijerni uspon se desio 1977. godine, kada se prvi put pojavila u filmu “U banji jednog leta”.

Sljedeće godine je sa sjajnom glumačkom ekipom snimila film o odrastanju “Lude godine“, poznatiji kao serijal “Žikina dinastija”.

Već je kao tinejdžerka dobila priliku da igra rame uz rame sa Dragomirom Bojanićem Gidrom, Darom Čalenić, Markom Todorovićem i Jelenom Žigon. Njen partner je u tom filmu bio Vladimir Petrović, kome je to takođe prva velika uloga.

Osim u “Žikinoj dinastiji”, Rialda je glumila u filmovima “Dvoboj za južnu prugu“, “Moljac”, “Lepotica iz Amhersta”, “Ćao, inspektore” i dr.

 

 

11

avatar
1000
11
0
0
 
11
MitarIdemo jakoZorkamimoRade007
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mitar
Gost
Mitar

Pocivaj drugarice! Hvala!

Idemo jako
Gost
Idemo jako

Koliko je velikih legendi otislo u zadnjih 5 godina…slava im svima

Zorka
Gost
Zorka

Jedno srecno vrijeme …❤..

mimo
Gost
mimo

Slava ti ljepotice

Rade007
Gost
Rade007

Počivaj u miru Marija 😢❤

Pg live
Gost
Pg live

Kratka glumacka karijera ali vjecita slava za ulogu iz serije koja je nekima od nas ostala dio vezan za srecno djetinjstvo jer smo puno iskrenog smijeha dozivjeli uz tu seriju. Gidru Bojanica i Mariju-Rijaldu koja je svakako bila epicentar serije ako je mozete zamisliti kao roman.Zao mi je svakog dobrog covjeka koi podje na precac i iznenada a o njoj… Više »

Berane
Gost
Berane

😔☹️☹️☹️☹️

Eto tako
Gost
Eto tako

😪😪😪😪😪😪

Kuč
Gost
Kuč

Hvala za milion osmjeha i suza koje su nam izazivale ,,Lude godine,,Pocivaj u miru.

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

Njenu karijeru je obilježio legendarni niz filmova sa neprevažiđenim Gidrom i Markom Todorovićem. Dok je svijeta i vijeka, kroz “Žikinu dinastiju”,živjeće i Rialda!

Krsto
Gost
Krsto

Divna glumica!!!!!Divna’zikina dinastija’!

Send this to a friend