Muzika film i TV Seka je jedan od stubova kulturnog identiteta

Rambo Amadeus: Napad na Seku Sablić je politički autogol

Foto:Dalibor Danalović/Ivan Dinić/Nova S

“Etiketirati Seku Sablić zbog njenih stavova nije ništa drugo nego politički autogol”, rekao je muzičar Rambo Amadeus, komentarišući za Nova.rs nedavne napade na glumicu Seku Sablić od strane poslanika Srpske napredne stranke Marka Atlagića, ali i komentare koje je o glumici na RTS-u dao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“S obzirom na Bojkot opozicije na posljednjim višestranačkim izborima, parlament je u nešto drukčijem sastavu nego što bi bio da ima svoj pun legitimitet. Samim tim ne treba sa punom ozbiljnošću ni razmatrati sve ono što tamo pojedinci izgovaraju. Seka Sablić je jedan od stubova kulturnog identiteta Srbije i kao takva ima apsolutno pravo da javno analizira ovdašnje društvene prilike. Etiketirati Seku Sablić zbog njenih stavova nije ništa drugo nego politički autogol, dat iz čiste nepristojnosti, neznanja i trapavosti, svaki ozbiljan politički protagonista će se od takvih istupa distancirati”, rekao je Rambo Amadeus za Nova.rs.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, u četvrtak je gostujući na RTS-u pokušao da opravda napade poslanika Srpske napredne stranke Marka Atlagića na glumicu Seku Sablić. On je izjavio da nije saglasan sa onim što je Atlagić rekao o Seki, ali da je “izašao njen čisto politički intervju.”

“Nisam saglasan sa načinom na koji se poslanik Marko Atlagić obratio glumici Seki Sablić… Ali, izašao je njen čisto politički intervju. Ni sa jednom rečenicom se ne bih saglasio. Ali, takođe nije bilo potrebno ni Marku da karakteriše i daje svoju ocjenu kakva je Seka Sablić. To je politički pogrešno”, rekao je Vučić na RTS i dodao:

“Nama ovo šteti, iako znam da Atlagić to nije namjerno uradio.”

Poslanik vladajuće koalicije Marko Atlagić, ranije je kritikovao glumicu zbog stavova izrečenih u intervjuu za “NIN”, gdje je između ostalog izjavila da je “otadžbina tamo gdje ti je dobro, a ne gdje su sarme”.

Glumica je u intervjuu koji je ranije dala za nedeljnik NIN, pričala kako je umjetnost na margini društva, kako su takvom orijentacijom mladi ljudi prepušteni jeftinoći, poremećenim vrijednostima ili su osuđeni na iseljavanje iz zemlje, odnosno na bježaniju, a da je to u ovakvim režimima prirodno.

Seka Sablić se osvrnula i na cjelokupno stanje u zemlji, rekavši da agresija laži dugo traje, kao i da je Srbija zemlja “da umreš od smijeha”.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
boranija2021Narcis Zgubidan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
boranija
Gost
boranija

Četnici na Divu? Junački!
A jes, ceca je majka. Mrrrš

2021
Gost
2021

Bravo za Ramba…a bravo i za Seku….

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Kad čovjek gleda srbijansku skupštinu,pomisli da je neka humoristička serija.Ono je prosto za nevjerovat?

Send this to a friend